Mathias Granum skifter forstanderjobbet ud med lærerjob

18. juni 2020 Augustenborg

Forstanderen for Efterskolen Epos i Fynshav, Mathias Granum, skifter fra august stilling til lærer på samme skole. Det sker på baggrund af Mathias’ ønske om at kunne hellige sig andre typer arbejdsopgaver end ledelse og drift af skolen.

Det var Mathias Granum, som -sammen med sin hustru, Alea Moreno – for syv år siden fik ideen til Efterskolen Epos, hvor unge lærer gennem simulationer og rollespil. I august 2014 grundlagde de Epos i de bygninger, som tidligere husede Danebod Højskole. Det skete med god opbakning fra den lokale skolekreds. Siden har Efterskolen Epos tiltrukket elever med interesser inden for rollespil, kostumer, skuespil med mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det har været fantastisk spændende både at grundlægge Efterskolen Epos og at være forstander for skolen. Det er dybt meningsfuldt at se de unge mennesker afprøve deres egne grænser, vokse i selvtillid og finde ud af, hvilken roller de ønsker at spille – ikke kun i rollespillene, men også i livet”, fortæller Mathias Granum i en pressemeddelelse.

”Samtidig kræver det også meget tid og energi at være leder og at drifte en efterskole. Jeg ser frem til som lærer på Epos at kunne fordybe mig mere i nogle af de ting, som var årsagen til, at jeg i sin tid ønskede at grundlægge skolen – blandt andet den legende pædagogik”. Mathias Granum ser også frem til, at have lidt mere tid sammen med sin familie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra august bliver Epos’ nuværende viceforstander, Tue Thinggaard, konstitueret som forstander, indtil bestyrelsen ansætter en ny leder.

Epos er med 72 indskrevne elever fyldt op til den kommende årgang, og elevtallet er rekordhøjt for skolen. I det kommende år vil Epos udvide med otte ekstra sengepladser og gennemføre en række renoveringer af den 100-år gamle hovedbygning.

 

 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

home i Sønderborg solgte huse for tre generationer

30. juli 2021 Erhverv

home i Sønderborg har på kort tid solgt boliger for tre generationer – og det hele startede med, at Steen Breum Damgaard fik øje på  et hus, som home havde til salg. “Huset ligger på Kobberholm og jeg ringede til home, hvor jeg kom i kontakt med Jacob Lyng Nielsen, som tilbød at komme med […]

Læs mere...