Med internettet som medspiller kan der spares masser af energi

6. oktober 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Fire Sønderborg-virksomheder er gået sammen i et innovationsprojekt, som også har deltagelse af SDU, energiklyngen Clean og Sønderborg Vækstråd. I fællesskab bruger de digitaliseringsteknologier knyttet til ”Internet of Things” (IoT) til at udvikle og afprøve et koncept til energieffektiv og samlet styring af belysning, ventilation og gulvvarme.

Det fælles projekt, som har fået navnet ”IoTStyring”, bliver medfinansieret fra Syddansk Vækstforum og EU’s Regionalfond med i alt 10,9 mio.

Artiklen fortsætter under annoncen

kr.vækstråd

Med ”Internet of Things” og relevante digitaliseringsteknologier kan apparater identificeres og kobles til internettet, og der opstår nye muligheder for at styre energiforbrugende apparater.

Artiklen fortsætter under annoncen

Systemerne til bygningsstyring kan placeres i ”skyen”, og brugerne såvel som producenter får flere muligheder for interaktion med apparater og styringssystemer.

Når apparater og styringssystemer er knyttet til internettet, kan styringen desuden indgå som en aktiv del af balanceringen af produktion og forbrug på det elektriske net i såkaldte Smart Grids og Micro Grids.

Fire stærke kort

Fire virksomheder i Sønderborg – OJ Electronics A/S, Automatic Syd A/S, Damm Cellular Systems A/S og Niko-Servodan A/S – udvikler og producerer apparater til belysning, ventilation, gulvvarme og kritisk kommunikation samt produktionseffektivisering.

Sammen med Syddansk Universitetet, energiklyngen Clean og Sønderborg Vækstråd er de nu gået sammen i innovationsprojektet ”IoTStyring”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her udvikles og afprøves et koncept til samlet styring af apparater, så der kan spares energi. Desuden øges brugeroplevelsen, når styringen bliver mere præcis i forhold til behovene.download

”Vores kunder efterspørger i stigende grad innovative løsninger, der udnytter de digitale muligheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet ”IoTStyring” giver mulighed for, at vi – sammen med kollegavirksomheder – kan accelerere udviklingen af nye konkurrencedygtige produkter”, siger Erik Damsgaard fra OJ Electronics A/S, der er projektets ledervirksomhed.

I fremtiden ventes en meget større værdiskabelse, når digitaliseringsteknologier og kommunikation over internettet bliver udbredt i blandt andet boliger, på kontorer, i produktionsanlæg, i detailhandelen samt i transport og logistikbranchen.

Virksomhederne i projektet ”IoTStyring” har stærke kompetencer og markedspositioner med produkter og løsninger, der i høj grad kan videreudvikles med anvendelse af øget digitalisering og samspil via internettet.

Flere i arbejde

Gennem innovationsindsatsen i ”IoTStyring” styrker virksomhederne produktudviklingsindsatsen, og de udbygger hver for sig og sammen deres kompetencer på et vigtigt område.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dermed er der udsigt til øget vækst og beskæftigelse, der gavner Sønderborg-området.

”Vi er utrolig glade for, at virksomhederne i fællesskab tænker udviklingsorienteret på nye teknologiområder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det giver grobund for at udbygge Sønderborgs styrkeposition for energieffektive løsninger”, siger direktør Ole Daugbjerg fra Sønderborg Vækstråd i en pressemeddelelse. Vækstrådet har været drivkraft i at samle projektpartnerne og beskrive projektet.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 Kultur, Sønderborg

Søndeborghus og andre spillesteder varmer op til livekoncerterne

23. april 2021 Kultur

Spillestederne ser frem til den 6. maj, hvor de igen må åbne dørene og lukke publikum ind til livekoncerter. Indtil da er otte spillesteder gået sammen for at skabe en festival, som varmer op til den store genåbning. Warm Up Festival udgøres af otte streamingkoncerter på tværs af spillestederne som det sidste online-skridt mod livekoncerterne. […]

Læs mere...