Med- og modvind til budgettet

4. oktober 2017 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Når Nye Borgerlige og Venstre ikke kunne stemme for det kommende års budget på byrådsmødet onsdag aften, så skyldes det, at de ikke er enige med flertalsgruppen om, at det er det bedst mulige budget.

“Der er flere elementer i budgettet, hvor Venstre sagtens kan se sig selv, men når vi ikke fik en eneste indrømmelse, så kan vi ikke stemme for. Faktisk var det som om, at vi enten kunne nikke til budget, der lå på bordet, da vi kom til mødet – eller også kunne vi gå igen. Og vi gik”, siger Venstres Peter Hansen, der var kommet til budgetmøde sammen med partifælle Tage Petersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi ville gøre meget mere for folkeskolerne end det, der er i Helhedsplanen, fordi vi føler, der skal gørs rigtigt meget og gerne hurtigt, fordi vi snart kommer ind i en periode med faldende børnetal”, siger Peter Hansen.

“Vi ville gøre noget ved, at 35 procent af folkeskoleeleverne i Sønderborg ikke bliver uddannelsesparate. Blandt ville lave et drenge- og et pigeakademi og så ville vi sætte folkeskolerne mest muligt fri”, siger Peter Hansen.

Tavshed fra Nye Borgerlige

Karsten Höyer Grau fra Nye Borgerlige ønskede ikke at knytte en kommentar til budgettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Glæde hos DF

Stephan Lydal fra Dansk Folkeparti er godt tilfreds med budgettet og han synes, at forhandlingerne med flertalsgruppen gik dejligt let.

“Dansk Folkeparti fik flere penge til de ældre, så der blandt andet kan gøres rent lidt oftere i de hjem, hvor den ældre ikke selv kan klare det”, siger Stefan Lydal og tilføjer:

“Der er også fundet penge til en ekstra SSP-medarbejder, som skal hjælpe unge, der er misbrugere og er begyndt på kriminalitet”.

Konservative ser flere aftryk

Artiklen fortsætter under annoncen

Ole W. Stenshøj ser flere Konservative fingeraftryk i budgettet.

Ole W. Stenshøj taler om det positive ved fingeraftryk.

“Der skrues ned for nogle afgifter, sættes flere penge af til landsbylaugene og der lægges vægt på kultur”, siger Ole W. Stenshøj, der også har noteret sig, at folkeskolerne får et løft.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslistens Aase Nyegaard glæder sig også over, at folkeskolerne får et løft.

“Og så er jeg glad for, at de små ringridninger også får penge”, siger hun.

“Og det er også godt, der sættes penge af til Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse, STU”.

Slesvigsk Parti

“Slesvigsk Parti har altid siddet med i byrådenes flertalsgrupper. Vi er ansvarlige og et handlingens parti”, siger Stephan Kleinschmidt og fortsætter:

“I budgettet er vi glade for løftet til STU, istandsættelser af Ahlmannsparken, Nordals Idrætscenter, skolerne og andre ting”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi støtter også op om folkeskoler og daginstitutionerne og glæder os over, der stadig er plads til kulturudvikling”, siger Stephan Kleinschmidt.

Preben Storm udfordrer Venstre

Socialdemokratiets ordfører, Preben Storm, siger, at flertalsgruppen og Venstre er langt fra hinanden.

“Og de ting, som Venstre lægger op til i deres budgetforslag, kan vi slet ikke være med til”, siger Preben Storm.

“Venstre skylder også at forklare, hvilke 100 medarbejdere, de vil have fyret, når det ikke må gå ud over de varme hænder. Det synes jeg, jeres vælgere skal vide”, siger den socialdemokratiske ordfører.

“Venstre vil fordoble antallet af nattevagte på plejehjemmene og har sat 2 millioner kroner af til det. De penge rækker til to nattevagte”, siger Preben Storm.

Fælleslisten efterlyser friheden

Fælleslistens Erik Lorenzen vil gerne vide, hvorfor Venstre vil lave et pige- og et drengeakademi, styrke tysk og andre ting i folkeskolen.

“I siger jo også, at det skal være op til de enkelte skoler, at beslutte, hvad de vil gøre, så hvorfor foreslå noget, som begrænser deres frihed”, spørger Erik Lorenzen.

 

24. maj 2024 Samfund, Sønderborg

Kør med bus til og fra valgstedet for bare fem kroner

24. maj 2024 Samfund

Lommesmerter skal ikke holde nogen fra at stemme, mener Sydtrafik. Derfor tilbyder trafikselskabet traditionen tro, at du kan købe en billig helligdagsbillet til at køre med bussen på valgdagen den 9. juni i din kommune, så du kan komme ned og stemme. Det skriver Sydtrafik i en pressemeddelelse. Billetten koster fem kroner og giver adgang […]

Læs mere...