Medarbejder: Hjemmeplejen kendte til mulig smitte hos kollega

12. november 2020 COVID-19

Ud af 137 medarbejdere i hjemmeplejens Distrikt Fjord, der blev testet i mandags, er en medarbejder testet positiv for Corona.

“Ledelsen har ikke informeret relevante medarbejdere. Og meget i forhold til Covid-19 situationen, bliver i Sønderborg Kommune håndteret på en forkert måde i forhold til at passe på de ældre borgere og medarbejdere, selvom det, der gøres, er ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer”, siger en medarbejder fra Distrikt Fjord til SønderborgNYT, der ønsker at være anonym.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun mener, at medarbejdere har brug for, at Corona bliver håndteret på en anderledes måde, når der arbejdes med borgere i risikogrupper og for også for de ansattes kan føle sig sikre og trygge.

“Ledelsen i Distrikt Fjord var fem dage inden testetn informeret om at medarbejderen muligvis var smittet af et familiemedlem. Men alligevel valgte de, at medarbejderen skulle blive på arbejde”, siger den ansatte.

Svarer ikke anonyme

Sønderborg Kommune ønsker i udgangspunktet ikke at svare på anonyme henvendeler, der kommer gennem pressen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den pågældende medarbejder er selvfølgelig altid velkommen til at rette henvendelse til distriktsleder Maibrit Kragh eller chef for Hjemme- og Sygeplejen Marianne Krarup med de bekymringer pågældende måtte have.

“Vi kan dog helt overordnet sige, at Sønderborg Kommune lige for øjeblikket tester vores personale på plejecentre og i hjemme- og sygeplejen hver 14. dag. Sønderborg Kommune følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer og gældende lovgivning i forhold til, hvad vi kommunikerer til personalet generelt og til de medarbejdere, der er identificeret som nære kontakter til den smittede”, skriver kommunen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune oplyser, at hvis en medarbejder i et hjemmeplejedistrikt testes positiv følges disse retningslinjer:

Det skal afdækkes, hvilke medarbejdere eller borgere, der kan have været udsat for smitte fra den smittede medarbejder, og som derfor skal testes. Dette gøres ved at identificere ”Nære kontakter” til den smittede.

Alle medarbejdere eller borgere, der er i kategorien ”Nære kontakter”, skal testes som led i smitteforebyggelse, selvom de ikke oplever symptomer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den smittede medarbejder og lederen samarbejder om at identificere personer i kategorien ”Nære kontakter” til den smittede.

Lederen informerer de ‘Nære kontakter’ om, at de skal testes.

Kommunens sundhedsberedskab orienteres af lederen og informerer Styrelsen for Patientsikkerhed om smittetilfældet, når det drejer sig om hjemmepleje/hjemmesygepleje/plejehjem med videre.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Erhverv, Sønderborg

Bitten og Mads Clausens Fond fylder 50 år

27. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år og det er Bitten Clausen, som allerede i julen 1979 havde tænkt sig frem til, at fonden skal være et værn, der sikrer, at Danfoss altid ville være på danske hænder. “Fonden skal arbejde til gavn for Danfoss, men den skal ikke gå ind i driften, som […]

Læs mere...