Medarbejdertilfredsheden og trivslen hos kommunalt ansatte er gået frem

30. april 2020 Samfund

Den 9. marts fik kommunens 5586 medarbejdere tilsendt et spørgeskema om trivslen på deres arbejdsplads. Og selvom størstedelen af medarbejderne få dage senere blev sendt hjem på grund af corona-pandemien og hverdagen og arbejdsdagen lige siden har været helt anderledes på de kommunale arbejdspladser, såer det lykkes at opnå en brugbar svarprocent på 78.4, som har besvaret spørgeskemaet i perioden 9. marts til 16. april.

Hovedkonklusionen i rapporten er, at medarbejdertilfredsheden og trivslen er gået frem siden målingen i 2017. Med en score på 5,9, hvor 7 er det højeste, er kommunen gået frem i medarbejdertilfredshed fra trivselsmålingen i 2017, hvor scoren var på 5,6.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er selvfølgelig positivt, at det er gået i den rigtige retning, og at langt de fleste medarbejdere trives og er glade for at gå på arbejde”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Overordnet tegner rapporten et billede af en organisation, som trives. Konklusionen på langt de fleste trivselstemaer scorer henholdsvis ”godt” og ”i top”. Det gælder for eksempel medarbejderens eget bidrag, forholdet til sit team og mening og kvalitet i arbejdet. Temaet ‘Krav i arbejdet’ skiller sig ud, her er resultatet acceptabelt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Rapporten giver et tydeligt billede af, hvad vi gør godt, og hvad vi dermed skal forsøge at gøre mere af. Men resultatet peger også på områder, hvor vi skal gøre det bedre. Derfor glæder det mig, at 89 procent har svaret, at de oplever at have gode muligheder for at tage medansvar på deres arbejdsplads. Det forventer jeg, får en positiv betydning for det videre arbejde med trivselsmålingens resultater på de enkelte arbejdspladser”, siger kommunaldirektør Tim Hansen.

Trivselsmålingen er gennemført via SafetyNet online-spørgeskema. Besvarelserne er afgivet anonymt.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Mark & Christoffer underholder til Alsingergildets 75 års jubilæum

17. oktober 2021 Kultur

Det alsiske dialektselskab Alsingergildet fylder 75 år i år. Jubilæet fejres med en koncert søndag den 7. november med pigekor og duoen Mark & Christoffer. Jubilæumskoncerten holdes på Sønderborg Teater og indledes med noget så sønderjysk som kaffebord. Det serveres i Sønderborgsalen på Hotel Sønderborg Strand. Ud over kaffebord og dobbeltkoncert får gæsterne også underholdning […]

Læs mere...