Medie: Sydbanks Gråsten afdeling hjalp rige tyskere med at skjule formuer

13. april 2016 Erhverv

Sydbanks Gråsten-filial var centrum for hjælp til tyskere men en skærpet EU-kurs fik banken til at flytte kunder til Schweiz. Det skriver Jyllands-Posten.

Sydbank havde i mange år en filial i Gråsten, som hjalp velhavende tyskere med at undgå at betale skat. De tyske velhavere kunne få deres bankpost med oplysninger om konto- og formueforhold sendt direkte til filialen i Gråsten og dermed uden om de tyske skattemyndigheder, skriver avisen.

Artiklen fortsætter under annoncen

SYDBANK LOGO SØNDERBORGNYT

I 2003 flyttede Sydbank en stor del af velhaverkunderne fra Gråsten til Schweiz, som ikke er med i EU efter at EU annoncerede en skærpelse af skattereglerne som blev indført i 2005 og dermed undgik kunderne at blive omfattet af EU’s skærpede kurs, som ellers ville have bragt deres indtægter frem i lyset og sikret en beskatning af dem i Tyskland, skriver Jyllands-Posten.

Flere kilder oplyser til Jyllands-Posten, at bankens afdeling i Schweiz blev åbnet i 2003, blandt andet som konsekvens af EU’s skærpede kurs og det skatteproblem, som de tyske velhavere i Gråsten-filialen dermed var ved at få på halsen.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk