Medlem af bestyrelsen i Borgerforeningen i Adsbøl talte i Byrådet

23. februar 2023 Politik

På onsdagens møde i Byrådet var der sat tid af til, at Benny Rheimer fra Borgerforeningen i Adsbøl kunne stille et spørgsmål og også få et svar – og Christel Leiendecker gav ham plads ved sin mikrofon.

“I Adsbøl er vi engagerede borgere og I skal huske, det ikke altid er nok bare at lytte. I er valgt af borgerne og repræsenterer os”, sagde Benny Rheimer til Byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når det gælder naturstien, Nybølnorstien, så vi, at vi ikke bliver taget alvorlig, men holdt til grin og nu er I på vej til at bruge penge på noget, der er uforsvarligt”, sagde han videre.

“Hvis vi skal bruge vores fritid på at arbejde for Adsbøl, så skal vi vide, hvordan I ser på borgerinddragelse”.

På vegne af Byrådet var der et svar og det blev givet af borgmester Erik Lauritzen, som blandt andet sagde:

“De politiske partier lytter til de faglige, økonomiske og juridiske argumenter, som kommer frem i en sag. Derudover lytter vi til foreninger, borgere, og andre interessanter undervejs i forløbet. Når byrådets partier gør deres stilling op i en sag, så bliver alle de forhold afvejet forud for beslutningen – og det er også derfor, partierne ikke altid er enige i beslutningerne og det kendetegner jo de demokratiske spilleregler”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der vil altid være sager, hvor det ikke er alle, som kan få deres ønsker og meninger fremmet. I sidste ende er det jo Byrådet, som skal tage beslutningen. Og det handler ikke alene om at lytte, men om at et byråd afvejer alle de hensyn, der er i en sag”.

SønderborgNYT sendte live-tv fra Byrådssalen og du kan se udsendelsen her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk