Medvind til modstandere af vindmøller i Lillebælt

11. august 2020 Samfund

Forsvaret har – i et høringssvar – oplyst, at den planlagte vindmøllepark Lillebælt Syd vil forstyrre Forsvarets radarer i området og vil medføre betydelige gener. Det skriver TV Syd.

Skal vindmøllerne opføres, skal der etableres såkaldte afværgeforanstaltninger, som gør, at radarerne ikke bliver forstyrret og Forsvaret har meddelt, at de ikke vil betale for et nyt radaranlæg og dermed ender regningen på mellem 10 og til 100 millioner kroner hos Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det får dog ikke borgmester Erik Lauritzen til at ændre planer for etableringen af Vindmølleparken, som er en vigtig brik for at Sønderborg-området kan realisere ProjectZero-visionen om et CO2-neutralt Sønderborg i 2029:

”Vi har drøftet det med Energistyrelsen, og det er vores vurdering, at det ikke har været årsag til at ændre planer”, siger Erik Lauritzen til TV Syd der også fortæller, at der ikke er nogen præcis angivelse af, hvilke afværgeforanstaltninger der er nødvendige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Sønderborg Kommune, der via Sønderborg Forsyning, står bag planerne om vindmølleparken Lillebælt Syd.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...