Megastort naturfagsmarathon i Humlehøjhallerne

4. marts 2016 Uddannelse

Et rekordhøjt antal 5. og 6. klasses skoleelever skal nu dyste i samarbejde, kreativitet og naturfaglig viden i den skolelandsdækkende konkurrence, Naturfagsmaraton.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Kommune er der så mange tilmeldte klasser – ca. 760 elever – at det har været nødvendigt at fordele klasserne og eleverne på to finaledage. De finder sted i Humlehøjhallen i Sønderborg den 7. marts og den 30. marts.

Et par måneder før konkurrencen er eleverne blevet stillet 8-11 udfordringer (halv- eller helmaraton) inden for naturfag og teknologi. Udfordringerne, som der ikke er ét rigtigt svar på, men mange, har eleverne løst ved at være undersøgende og eksperimenterende; med læreren på sidelinjen som sparringspartner. Også kaldet åbne opgaver.

Hvert år udvikles nye opgaver til konkurrencen, og eleverne får altid et par gode tips med på vejen. I år skal de fx bygge en opfindelse, der kan løfte mest muligt hurtigst muligt, og et ophæng, der kan bære ting, som ikke tåler rystelser. Som hints kan børnene undersøge taljer, trisser og tandhjul og lade sig inspirere af bilers støddæmpere og elastikophæng til mikrofoner.

Naturfagsmaraton arrangeres af Naturvidenskabernes Hus, og det er i år 13. år, konkurrencen løber af stablen. Leder

Birgitte Bjørn Petersen Fra House of Science

Birgitte Bjørn Petersen Fra House of Science

af House of Science, Birgitte Bjørn Petersen, glæder sig til de to finaledage i Humlehøjhallen.

”Det er her eleverne har mulighed for at vise, hvad de har gået og puslet med i naturfag i månederne op til finaledagen. Det er nu, teorierne skal afprøves i virkeligheden. Det hele skal går op i en højere enhed og alt skal klappe. Og børnene har virkelig en fest, når de skal afprøve deres ideer i selskab med andre, der også har gode og alternative ideer”, siger Birgitte Bjørn Petersen.

Læs mere om Naturfagsmarathon HER

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk