Mens vi venter på elbilerne skal der stilles ladestationer op

6. november 2020 Erhverv

EU SmartEnCity-projektet har i år finansieret 24 nye elbil-ladeudtag i Sønderborg, men der er behov for større kapacitet når vi om få år skrotter benzin- og dieselbilen til fordel for el-drevne køretøjer.

“Det er nu, vi skal sikre, at fremtidens elbilkøbere ikke kommer til at fortryde, de købte elbil, fordi de ikke kan få den opladet”, siger Peter Rathje, direktør i ProjectZero. Lige nu kan der på samme tid oplades 100 elbiler i Sønderborg-området.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Indenfor Sønderborgs kommunegrænse er der 100 opladere, som er offentligt tilgængelige, men der skal flere til og de skal stå klar, når fremtidens elbiler kommer rullende – og de skal være let tilgængelige for alle elbil-ejerne”, siger Peter Rathje og han tilføjer:

“Hvor skal elbilejere, der bor i eksempelvis Helgolandsgade lade deres biler op. Det er byplanlæggerne nødt til at forholde sig til”.

Han nævner videre, at også boligforeninger skal tænkes ind i planerne for el-ladestandere og udfordringen for udbredelsen er prisen på at sætte ladestandere op.

“Det koster i omegnen af 750.000 kroner at stille en hurtiglader op og 100.000 kroner, når det handler om en almindelig ladestation. Så der skal gøres et stykke arbejde for at sikre, der kommer ladestandere op i alle dele af hele landet. Også i de tyndt befolkede områder”.

Du kan læse mere om ladestandere på ProjectZeros hjemmeside

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk