Merete Lund Brock fra home: Vi skal ikke mere tumle så meget for at sælge boliger

21. januar 2019 Erhverv

Når Merete Lund Brock fra home skal sige noget om salget af boliger i 2018, så bruger hun ordet: Superfint.

“Overordnet set er der solgt lidt færre boliger end i 2017 og det skyldes, at det samlede udbud af boliger er faldende og antallet af købere er steget”, siger hun videre.

“Boligpriserne er støt stigende og hvordan det kommer til at gå i år, styres af, om de rigtige boliger kommer til salg”, siger Merete Lund Brock til SønderborgNYT.

Lettere at sælge boliger

Artiklen fortsætter under annoncen

Ejendomshandler og ejer af home i Sønderborg, Merete Lund Brock kigger ikke i sine tal, når hun giver et bud på salget i 2019.

“Jeg har en følelse af, det er blevet nemmere at sælge huse og vi har også mærket, at vi ikke skal tumle så meget for at sælge”, siger hun. Det betyder, det igen er sælgers marked, hvor det gennem en række år har været købers marked.

Der er boligkøbere, som kommer fra andre kommuner og den jobsikkerhed, som de har i Sønderborgområdet, hjælper også på boligsalget. Det er der også andre ting, der gør.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er mange, der sætter pris på, at Sønderborg er et område i udvikling og det mangfoldige kulturliv tæller helt vildt meget”, siger Merete Lund Brock.

“Vi gør meget ud af at fortælle potientelle tilflyttere, at her kan man blive mættet kulturelt. Det handler ganske enkelt om at fortælle den gode historie og vise, at selvom Sønderborg ikke er en storby, så er den langtfra kedelig”.

Sønderborg by trækker

Langt de fleste boligkøbere går efter en bolig i Sønderborg by.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det gælder både købere udefra og de ægtepar, hvor børnene er fløjet fra reden. De vil også gerne rykke fra en af omegnsbyerne og ind til Sønderborg by, hvor de kan nyde fritiden”, siger Merete Lund Brock.

Når der sælges rigtigt godt i Sønderborg by, så breder det sig som ringe i vandet.

“Og mennesker, der er sikre i deres job, er mere modige og tør satse på bolig udenfor de mest efterspurgte områder”.

Når en børnefamilie forlader deres bolig, så kan en anden børnefamilie rykke ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sådan er det i mange af de såkaldte centerbyer og flere andre byer indenfor kommunegrænsen. For eksempel er der mange, der rigtigt gerne vil bo i Nybøl – og det skyldes, der er et særligt sammenhold i Nybøl. Man tager godt imod tilflyttere”, siger Merete Lund Brock.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...