Merete Lund Brock fra home: Vi skal ikke mere tumle så meget for at sælge boliger

21. januar 2019 Erhverv

Når Merete Lund Brock fra home skal sige noget om salget af boliger i 2018, så bruger hun ordet: Superfint.

“Overordnet set er der solgt lidt færre boliger end i 2017 og det skyldes, at det samlede udbud af boliger er faldende og antallet af købere er steget”, siger hun videre.

“Boligpriserne er støt stigende og hvordan det kommer til at gå i år, styres af, om de rigtige boliger kommer til salg”, siger Merete Lund Brock til SønderborgNYT.

Lettere at sælge boliger

Artiklen fortsætter under annoncen

Ejendomshandler og ejer af home i Sønderborg, Merete Lund Brock kigger ikke i sine tal, når hun giver et bud på salget i 2019.

“Jeg har en følelse af, det er blevet nemmere at sælge huse og vi har også mærket, at vi ikke skal tumle så meget for at sælge”, siger hun. Det betyder, det igen er sælgers marked, hvor det gennem en række år har været købers marked.

Der er boligkøbere, som kommer fra andre kommuner og den jobsikkerhed, som de har i Sønderborgområdet, hjælper også på boligsalget. Det er der også andre ting, der gør.

“Der er mange, der sætter pris på, at Sønderborg er et område i udvikling og det mangfoldige kulturliv tæller helt vildt meget”, siger Merete Lund Brock.

“Vi gør meget ud af at fortælle potientelle tilflyttere, at her kan man blive mættet kulturelt. Det handler ganske enkelt om at fortælle den gode historie og vise, at selvom Sønderborg ikke er en storby, så er den langtfra kedelig”.

Sønderborg by trækker

Langt de fleste boligkøbere går efter en bolig i Sønderborg by.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det gælder både købere udefra og de ægtepar, hvor børnene er fløjet fra reden. De vil også gerne rykke fra en af omegnsbyerne og ind til Sønderborg by, hvor de kan nyde fritiden”, siger Merete Lund Brock.

Når der sælges rigtigt godt i Sønderborg by, så breder det sig som ringe i vandet.

“Og mennesker, der er sikre i deres job, er mere modige og tør satse på bolig udenfor de mest efterspurgte områder”.

Når en børnefamilie forlader deres bolig, så kan en anden børnefamilie rykke ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sådan er det i mange af de såkaldte centerbyer og flere andre byer indenfor kommunegrænsen. For eksempel er der mange, der rigtigt gerne vil bo i Nybøl – og det skyldes, der er et særligt sammenhold i Nybøl. Man tager godt imod tilflyttere”, siger Merete Lund Brock.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Sådan er Corona-reglerne for Sønderborg Sommer Revy

13. maj 2021 Kultur

Sønderborg Sommer Revy har modtaget myndighedernes restriktioner og de siger, at gæster gerne må sidde sammen i grupper med under en meters afstand, såfremt gruppen i forvejen har tæt kontakt med hinanden eller normalt ses på tilsvarende vis. En gruppe kan bestå af fra to og op til 60 personer. ”Vi er derfor i gang […]

Læs mere...