Mette Frederiksen: Vi skal bevare sommerhusene på danske hænder

18. januar 2017 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Regeringen ser meget gerne, der laves en forsøgsordning, hvor der kan sælges sommerhuse til købere fra andre lande. Men det synes Socialdemokratiet ikke er en god idé, selvom det vil give gode penge i lommen på sommerhusejere, der vil sælge.

Mette Frederiksen og Erik Lauritzen er enige om, at danskere skal have råd til at købe sommerhus.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal beholde sommerhusene på danske hænder, så priserne ikke løber løbsk”, siger formanden for partiet, Mette Frederiksen. Hun mener også, at det vil ramme det sociale, altså sammenholdet i et sommerhusområde, hvis der kommer sommerhusejere, der blot er i huset et par uger om året.

“Langt de fleste danskere har gode minder fra sommerhusferier og sådan skal det gerne blive ved med at være”, siger Mette Frederiksen til SønderborgNYT.

Onsdag eftermiddag var hun og Benny Engelbrecht taget til sommerhusområdet ved Egernsund, hvor de gik en tur i kulden sammen med borgmester Erik Lauritzen og en sommerhusejer, der kunne guide.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes også, det skal være sådan, at folk her i området kan blive ved med at have råd til et sommerhus”, siger Erik Lauritzen til SønderborgNYT. Som reglerne er i dag, så kan for eksempel tyskere, der har tilknytning til området købe sig et sommerhus.

Benny Engelbrecht fortæller, der ikke er opbakning til regeringens forslag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og sådan skal det være”, siger Erik Lauritzen.

Men kan regeringen få et flertal bag sig, så kan de to socialdemokrater ikke gøre andet end at ryste på hovedet.

“Men det er så heldigt, at der ikke rigtigt er opbakning til regeringen. Hverken Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti eller ret mange andre synes, det er en god idé”, siger Benny Engelbrecht til SønderborgNYT.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...