MGK-uddannelsen i Sønderborg reddet frem til og med 2023

28. juni 2021 Politik

I februar sendte borgmestre og kulturudvalgsformænd i Sønderborg, Kolding, Esbjerg, Holstebro, Herning og Skive kommuner derfor et bekymringsbrev til en række ministre og Folketingets kulturordførere. De bestræbelser har nu båret frugt: Kulturordførerne er blevet enige om at udligne nedskæringerne hos de ramte MGK-centre i 2022 og 2023. De vil yderligere drøfte en permanent løsning i god tid inden udløbet af kompensationen i 2023.

Sønderborg Musikskole er en del af MGK Syd og risikerer derfor nedskæringer i sin undervisning. I Sønderborg Kommunes Udvalg for Kultur, Idræt, Handel og Turisme er formandskabet lettet over aftalen og glad for sammen med andre ramte kommuner at have taget kampen op.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er meget tilfreds med først og fremmest den midlertidige løsning for de næste to år. Vi fortsætter kampen og arbejder videre, så vi sikrer en varig løsning også efter 2023. Vi har ikke råd til andet: En ændring af tilskudsmodellen vil være en indirekte beskæring af hele vores frivillige kulturliv”, siger udvalgets formand, Stephan Kleinschmidt.

Helt så tilfreds er folketingsmedlem Ellen Trane Nørby fra Venstre ikke.

“Jeg er glad for, at vi endelig fik sikret, at vores unge musiktalenter fortsat kan få musikalsk grundkursus i Sønderborg. Men hold da op det holdt hårdt og den forhøjelse af den økonomiske ramme som vi nu sikrer sammen med et bredt politisk flertal, den kunne have været på plads for længst, hvis den socialdemokratiske regering ikke havde stået på bagbenene og legitimeret kunstfondens spareøvelse, hvor musiktilbudene blev centraliseret og MGK Syd skulle aflevere 1,6 millioner kroner til de store byer”, siger Ellen Tranbe Nørby til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Venstre havde ønsket en permanent løsning allerede nu og det kæmper vi videre for og har fået skrevet det ind i aftalen, der her og nu sikrer penge i 2022 og 2023 og så må vi fortsætte kampen herfra”, siger hun.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Kom til genforeningskaffe ved Dybbøl Mølle

31. juli 2021 Kultur

For at gøre genforeningsjubilæet helt tydeligt for store og små, inviterer Dybbøl Banke på historisk genforeningskaffe. På lige under to timer træder historien tydeligt frem, og Sønderjyllands centrale rolle i dansk og tysk historie bliver levende over en kop kaffe – eller te. ”Hvis vi skal gøre noget nyt, skal det være sjovt og anderledes […]

Læs mere...