Mihaela Oprea er solist i symfoniorkestrets åbningskoncert

7. september 2021 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester åbner sæsonen med musik af de helt store danske mesterkomponister Kuhlau, Niels W. Gade og Carl Nielsen. Orkestrets chefdirigent Johannes Wildner dirigerer og Mihaela Opera, der er violinist i orkestret, er solist i Gades Violinkoncert i Koncertsalen i Alsion fredag.

Allerede i august indledte orkestret sæsonen med en række friluftskoncerter og nu bydes publikum indenfor. I Sønderjyllands Symfoniorkester er sæsonåbningen en festlig tradition, hvor publikum bydes varmt velkommen med et overdådigt koncertprogram og denne gang er ingen undtagelse, skriver symfoniorkestret i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Programmet lægger ud med Friedrich Kuhlaus Ouverture til skuespillet Elverhøj, i centrum er Niels W. Gades smukke violinkoncert og koncerten afsluttes med Carl Nielsens 4. symfoni, Det uudslukkelige.

Aftens store midtpunkt er Gades stort anlagte og romantiske violinkoncert med Mihaela Oprea som solist. Denne skønne violinkoncert havde sin premiere i 1881 i Berlin med en af datidens største violinister Joseph Joachim som solist. Gade havde sendt ham værket som julegave, og Joachim havde begejstret takket for denne berigelse af violinrepertoiret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredag aften er det Mihaela Oprea, som fremtryller Gades skønne melodier og der er stadig få billetter til salg – dem finder du HER PÅ BILLETTEN .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...