Mihaela Oprea var tæt på at blive Den lille pige med svovlstikkerne

Mihaela Oprea (foto: Ole Kæhler)
Mihaela Oprea (foto: Ole Kæhler)
2. februar 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Det er lidt mere end 25 år siden Mihaela Oprea kom fra Rumænien til Sønderborg, hvor hun fik en noget kølig velkomst og var tæt på at blive Den lille pige med svovlstikkerne.

“Jeg kom med toget en sen novemberaften i ’98 og havde tænkt mig at tage en taxa fra togstationen til vandrehjemmet på Kærvej, men der var ingen hyrevogne, så jeg gik hele vejen”, siger Mihaela Oprea til SønderborgNYT. Ikke nok med, at det var en kølig gåtur – vandrehjemmet var lukket ned for natten.

“Åbenbart skulle jeg have ringet, hvis jeg kom efter klokken 17, så jeg gik ud på Ringgade og ville praje en taxa til et hotel. Men måske blev chaufførerne i de taxaer, som jeg så, bange, fordi jeg havde min violinkasse i hånden, så det endte med, jeg stod i vindfanget ved vandrehjemmet frem til klokken syv næste morgen, hvor jeg kunne komme indenfor og få en kop varm kaffe”, siger Mihaela Oprea.

Artiklen fortsætter under annoncen

Violin-konkurrence 

Klokken 10, den efterfølgende dag, spillede Mihaela i en violin-konkurrence, som åbnede muligheden for at spille med i Sønderjyllands Symfoniorkester i et vikariat.

“Gennem godt fem år havde jeg forskellige vikariater og blev så fastansat. Jeg havde fået en del andre tilbud – og nogle af dem også på et højere niveau, men orkestret var lige rykket ind i Alsions koncertsal og alt var fantastisk. Ikke mindst på grund af vores daværende dirigent, Iona Brown, som gjorde meget for både orkestret og for mig”, siger Mihaela Oprea.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vandt priser i tidlig alder

Mihaela Oprea begyndte at spille violin på den lokale musikskole allerede som seksårig og blev med det samme dybt fascineret af violinspillet. Det resulterede i, at hun inden for meget kort tid begyndte at vinde en hel række priser både nationalt og lokalt – og allerede som 11-årig fik hun sin debut som solist ved Brasov Filharmoniske Orkester.

Som ung begyndte Mihaela Oprea sit musikstudium ved Cluj Musikgymnasium og senere på Bukarest Musikuniversitet. Hun optrådte i den periode som solist med talrige orkestre i Rumænien og hun var med i radioudsendelser og indledte ligeledes en karriere som kammermusiker og solist i udlandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ville til Skandinavien

“Og jeg ville til Skandinaven – meget gerne til Sverige, fordi jeg vidste, de havde ABBA og lige så gerne til Danmark og der var det H. C. Andersen, jeg kendte til – og selvom jeg var tæt på at blive Den lille pige med svovlstikkerne, så er det gået eventyrligt”, siger hun og tilføjer, at det var konkurrencen hos Sønderjyllands Symfoniorkester, som gjorde, hun tog turen fra Bukarest til Sønderborg.

Mihaela Oprea runder sin fortælling af med at nævne sin søn:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Husk at skrive, jeg er mor til Cristian, som er med i X Factor”.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...