Miljøministeren anerkender at Himmark Strand-forureningen er en ‘generationsforurening’

15. januar 2020 Politik

På et samråd på Christiansborg har miljøminister Lea Wermelin anerkendt, at forureningen ved Himmark Strand er en såkaldt generationsforurening. Det fortæller Venstres folketingsmedlem Ellen Trane Nørby, der havde kaldt ministeren i samråd om forureningen på Nordals.

Region Syddanmark vurderer på baggrund af omfattende undersøgelser i 2019, at forureningen ved Himmark Strand koster mere end 50 millioner kroner at håndtere og dermed opfylder den kriterierne for at være en generationsforurening.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men netop nu – hvor Region Syddanmark vurderer, at forureningen i Himmark Strand er så alvorlig, at det er den 10. generationsforurening, så har S-regeringen og deres røde støttepartier en finanslov uden så meget som en bøjet femøre til oprydningen, selv om det ikke skortede på røde valgløfter om oprydning inden valget. Det  spurgte jeg ind til på onsdagens samråd med miljøminister Lea Wermelin”, siger Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT.

“På mødet sprugte jeg direkte, om ministeren også så forureningen ved Himmark Strand som en generationsforurening, når nu det også er Region Syddanmarks vurdering. Det gjorde hun og det er godt, fordi det åbner for, at staten betaler en del af oprydningen og der bliver også mulighed for en masse vidensdeling”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mindre godt er, at regeringen og støttepartierne ikke har afsat penge til oprydning af generationsforureninger i finansloven”, siger hun.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. august 2021 Erhverv, REGIONALT

HLT-Service har el-varebiler som dækker virksomhedernes behov

5. august 2021 Erhverv

HLT-Service i Aabenraa sælger varevogne af mærket Maxus og der er stor interesse for bilerne fra både kommuner og større virksomheder, siger Poul Linnet fra HLT-Service. Interessen skyldes både kørselsøkonomi og klimaet. “Det er med elbiler, som det er med mobiltelefoner. Der udvikles hele tiden og Maxus-varevogne dækker langt de fleste virksomheders behov. Også håndværkernes”, […]

Læs mere...