Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg
Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT.
På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi med Himmark Strand vinge den første generationsforurening af allerede i 2023 – stort set samtidig med at ferieressorter åbner.
Artiklen fortsætter under annoncen

Kort før politikerne ankom til Himmark Strand havde teknikere fra Region Syddanmark hentet en prøve op fra havbunden. Indholdet i prøven – ca en liter – er nok til at forurene en million kubikmeter grundvand.
“Ved første øjekast ser Himmark Strand på Als måske nok idyllisk ud. Men hvis man ser nærmere efter, er der advarselsskilte og plastikrør som borer sig ned i stranden mange steder. Årsagen er forurening fra ‘50erne og ’60erne. Dengang myndighederne ligefrem anbefalede at grave giftige chlorerede stoffer ned”, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin.
Artiklen fortsætter under annoncen

Det er også vigtigt at nævne, at myndighederne i sin tid anviste Danfoss, hvor spildevandet skulle deponeres og derfor ikke har virksomheden ikke et juridisk ansvar for forureningen.
Netop derfor er det flot af Danfoss, at de inklusiv udgifter til forundersøgelser samlet bidrager med ca 35 millioner kroner til oprydningen.
Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Kom med til genforeningskoncert på Rønhaveplads

18. maj 2021 GF2020

På lørdag kan du komme til udendørs koncert med Steffan Grarup og Jesper Hindø, som spiller en times koncert på Rønhaveplads lørdag den 22. maj 2021 klokken 13. Steffan Grarup er pianist og Jesper Hindø er kontrabassist, og de spiller et blandet repertoire med dels nogle numre fra deres kirkerepertoire og nogle gode danske sange, […]

Læs mere...