Miljøministeren tilfreds efter mødet med 350 landmænd

6. januar 2020 Politik

Der var tætpakket foran Gråsten Landbrugsskole mandag middag, da miljøminister Lea Wermelin besøgte skolen for at diskutere miljøpolitik. Udenfor skolen holdt op mod 350 demonstrerende landmænd i deres traktorer for at vise deres utilfredshed med udsigten til strammere regler for efterafgrøder. Et lovforslag betyder, at landmændene i 2020 skal så efterafgrøder på 380.000 hektar jord.

”Her i det nye år skal vi have udmøntet klimaloven, og der er lagt i kakkelovnen til at landbruget kommer til at få sin store del af kravene og dermed atter store omkostninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det harmonerer meget dårligt med, at vi er nogle af dem, som producerer de mest klimavenlige fødevarer. Den melding får ministeren med hjem til København”, siger LandboSyds formand, Mogens Dall.

Ministeren er glad for den debat, hun har haft med landmændene dagen igennem, men hun er ikke enig i deres kritik, fortæller hun til TV Syd.

“Det er klart, at vi har en stor opgave foran os, hvor vi skal forbedre vores vandmiljø. Og der kan jeg godt forstå, at landbruget synes, det er en stor opgave, de skal være med til at løft. Den tidligere landbrugspakke skubbede en miljøregning foran sig, og det er det, vi tager hånd om nu ved at fremrykke de her krav om efterafgrøder”, siger Lea Wermelin.

Miljøministeren tror på, at det kan hjælpe vandmiljøet og mener ikke umiddelbart, at det vil være en yderligere klimabelastrning.

“Jeg har fået udlagt det på en anden måde og at der ikke nødvendigvis er den klimaeffekt af det, som landbruget kritiserer. Men det er noget af det faglige grundlag, som jeg meget gerne ser boret ud. Vi skal jo være enige om det faglige grundlag”, siger hun.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk