Millioner af kroner bruges på at renovere skolernes toiletter

30. april 2021 Politik

Byrådet besluttede i 2017 at sætte gang i en fireårig renovering af skoletoiletterne på kommunens folkeskoler. Det står nu klart, at man når i mål med renoveringsplanen i 2021. Det er Slesvigsk Parti, der blæste til kamp for bedre toiletforhold, godt tilfreds med.

Det skriver Slesvigsk Parti, der sammen med Socialdemokraterne, Fælleslisten, Konservative, Enhedslisten og Dansk Folkeparti indgik budgetaftalen “Fælles ansvar for balance og udvikling 2018-2021”, som danner grundlag for at toiletterne renoveres og forbedres for godt fire millioner på en lang række kommunale skoler. Siden er skoletoiletterne løbende blevet renoveret og forskønnet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sommerens ekstraordinære adgang til statslig lånepulje sikrede de sidste penge til at nå i mål med renoveringsplanen, der også omfatter en rækker toiletfaciliteter i kommunens idrætshaller.

Forbedringerne indebærer blandt andet forbedret hygiejne, generel forskønnelse med maling og anden vedligeholdelse, udskiftning af toiletter, nye og bedre låse, bedre adskillelse af toiletterne og lys på 15 af kommunens 18 folkeskoler.

Baggrunden for kommunens ekstraordinære engagement var dårlige toiletforhold, der til dels holdt børn og unge fra at bruge dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Børn og forældre havde længe påpeget, at skoletoiletterne i Sønderborg mange steder er for lidt indbydende at benytte. Det kunne vi naturligvis ikke sidde overhørig, når vi ved, at det har store negative konsekvenser blandt andet for deres læring og trivsel – til dels kan føre til inkontinens, social udsættelse og nedsat livskvalitet”, siger viceborgmester og byrådsmedlem for Slesvigsk Parti Stephan Kleinschmidt og fortsætter:

”Lykkes det kommunen at følge op på forbedringen af de bygge- og indretningsmæssige forhold på skoletoiletterne med en række tiltag for at øge trygheden og øge tilgængeligheden, så er vi sikker på skolebørns toiletbesøg bliver en mere behagelig, tryg og rar oplevelse, således at der også opnås bedre hygiejne og mindre hærværk”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Kom med til genforeningskoncert på Rønhaveplads

18. maj 2021 GF2020

På lørdag kan du komme til udendørs koncert med Steffan Grarup og Jesper Hindø, som spiller en times koncert på Rønhaveplads lørdag den 22. maj 2021 klokken 13. Steffan Grarup er pianist og Jesper Hindø er kontrabassist, og de spiller et blandet repertoire med dels nogle numre fra deres kirkerepertoire og nogle gode danske sange, […]

Læs mere...