Millioner til de mest udsatte ender i Socialstyrelsens egen kasse

25. oktober 2018 REGIONALT

Flere og flere penge til at hjælpe handicappede, hjemløse og unge med misbrugsproblemer er over årene havnet hos Socialstyrelsen selv.

I 2017 er lidt mere end 240 millioner fra satspuljen endt i Socialstyrelsens egen kasse. De 240 millioner kroner udgør det foreløbige toppunkt i en kurve, der siden 2008 har været opadgående, skriver Altinget.

Artiklen fortsætter under annoncen

I alt er mere end 1,4 milliarder af midlerne fra satspuljen siden 2008 endt hos Socialstyrelsen selv, viser et notat fra Børne- og Socialministeriet, som Altinget er i besiddelse af.

Det føjer endnu et kapitel til fortællingen om Socialstyrelsen, der har været i vælten siden svindelsagen, hvor den 64-årige medarbejder i styrelsen, Britta Nielsen, er mistænkt for at have begået underslæb for 111 millioner kroner.

Siden har også Socialstyrelsens forvaltning af satspuljen været udsat for kritik. Her har Altinget blandt andet kunnet dokumentere, hvordan Rigsrevisionen siden 2006 har advaret om rod med de sociale tilskud siden 2006.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pengene fra satspuljen til Socialstyrelsen går ifølge notatet til ”formidlings-, rådgivnings- og implementeringsaktiviteter” ude i kommunerne samt til evaluering af initiativer og uddannelse af sagsbehandlere i kommunerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...