Millioner til de mest udsatte ender i Socialstyrelsens egen kasse

25. oktober 2018 REGIONALT

Flere og flere penge til at hjælpe handicappede, hjemløse og unge med misbrugsproblemer er over årene havnet hos Socialstyrelsen selv.

I 2017 er lidt mere end 240 millioner fra satspuljen endt i Socialstyrelsens egen kasse. De 240 millioner kroner udgør det foreløbige toppunkt i en kurve, der siden 2008 har været opadgående, skriver Altinget.

Artiklen fortsætter under annoncen

I alt er mere end 1,4 milliarder af midlerne fra satspuljen siden 2008 endt hos Socialstyrelsen selv, viser et notat fra Børne- og Socialministeriet, som Altinget er i besiddelse af.

Det føjer endnu et kapitel til fortællingen om Socialstyrelsen, der har været i vælten siden svindelsagen, hvor den 64-årige medarbejder i styrelsen, Britta Nielsen, er mistænkt for at have begået underslæb for 111 millioner kroner.

Siden har også Socialstyrelsens forvaltning af satspuljen været udsat for kritik. Her har Altinget blandt andet kunnet dokumentere, hvordan Rigsrevisionen siden 2006 har advaret om rod med de sociale tilskud siden 2006.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pengene fra satspuljen til Socialstyrelsen går ifølge notatet til ”formidlings-, rådgivnings- og implementeringsaktiviteter” ude i kommunerne samt til evaluering af initiativer og uddannelse af sagsbehandlere i kommunerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Brandfolkene kan snart tage afsted fra Rinkenæs

3. februar 2023 112

Lige nu er vi ved at sikre, der ikke er mere på gården i Rinkenæs, der brænder, siger indsatsleder Jan-Erik Rasmussen til SønderborgNYT fredag aften klokken 21:30. Han forklarer, at gården er gammel og at taget på sidebygningen består af flere lag. “Og derfor tjekker vi det en ekstra gang”, siger indsatslederen, der sammen med […]

Læs mere...