Millionstøtte til projektet Sangglad Mini

17. august 2020 Kultur

Nu kommer der mere sang til de mindste. Sangens Hus er gået sammen med Nordea-fonden, sangkraftcentrene og 11 kommuner om at tage et medansvar for den gode start på livet gennem sang med projektet Sangglad Mini. Med Sangglad Mini kan vuggestuer, dagplejer og familier nu give sangen en helt central plads i de yngste børns dagligdag.

”Sangen er en af de bedste gaver, vi kan give vores børn”, siger udviklingschef Heidi Kudahl fra Sangens Hus i en pressemeddelelse.

”Der er brug for nærhed og tryghed, for at små børn kan trives, lære og udvikle sig, og sang skaber den nærhed og tryghed. Sang er et sprog, som åbner verden på en ny måde, og målet med Sangglad Mini er at give den gave videre til så mange børn som overhovedet muligt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

5760 børn i alderen 0-3 år får gennem de næste fire år mulighed for at stemme i, når deres vuggestue eller dagpleje tager fat på at blive et Sangglad dagtilbud, hvor det at synge sammen er en lige så naturlig del af hverdagen som at spise sine måltider og gå udenfor i den friske luft.

Allerede fra efteråret starter Sangglad certificeringen af de 60 vuggestuer og 300 dagplejer. Forløbet involverer hele personalegruppen eller dagplejegruppen, og sammen med en sangkonsulent udvikler de i løbet af 1-2 år en sangprofil, hvor sang er med til at understøtte det pædagogiske arbejde og er en fast del af hverdagens trygge rammer.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Det Sønderjyske Sangcenter glæder de sig til, at de mindste børn i byen også snart får mere sang i hverdagen.

”Sangglad Mini er endnu en gren til vores træ af sangtilbud til alle aldre”, fortæller kunstnerisk leder Mette Rasmussen.

”Jo tidligere sangen får en naturlig og prioriteret rolle blandt børn, jo nemmere er det at fastholde sangen hele livet. Det er vigtigt, fordi det er dejligt og sundt at synge, fordi vi har en sangskat af både børne- og voksensange, som fortjener at blive sunget og holdt ved lige, og fordi sangen er et middel til samvær, venskab og trivsel.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Som en del af Sangglad Mini støtter Nordea-fonden også pilotprojektet Sangglad Familie, hvor hele familien mødes med andre familier for at synge og lave aktiviteter sammen. Endelig har Sangens Hus fået støtte til den årlige nationale sangdag Små Synger Sammen, hvor børn i institutioner, dagplejer og skoler mødes og synger sammen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 Erhverv, Nordborg

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år

25. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fonds jubilæum markeres den 29. oktober kl. 13, med en festligholdelse på kunsthalspladsen på havnefronten mellem Multikulturhuset og Alsik. Her vil bestyrelsesformanden for Bitten & Mads Clausens Fond, Peter M. Clausen, overrække to jubilæumsgaver fra Fonden til Sønderborg Kommune. Skatteminister Morten Bødskov taler ved overrækkelsen af jubilæumsgaverne. Derudover deltager Sønderborgs byråd, […]

Læs mere...