Mindecermoni: Aldrig mere en 9. april

Mindes den 9. april. Foto: Ole Kæhler
Mindes den 9. april. Foto: Ole Kæhler
9. april 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag formiddag blev der lagt en krans og buketter ved mindestenen ved Sønderborg Kaserne og det var for de soldater, som blev dræbt på besættelsesdagen den 9. april 1940.

Siden er der mange, der har sagt:”Aldrig mere en 9. april”.

“Når vi tager de ord i munden, så postulerer vi, at vi har lært historiens lektie og indikerer samtidig, at vi ikke vil gentage tidligere generationers fejl. Men vi stikker hinanden blår i øjnene, hvis vi påstår, at vi har lært at værne om Danmarks frihed og suverænitet. Vi oplever allerede en ny 9. april og det har vi gjort længe”, sagde J. P. Rasmussen fra Kontaktudvalget for de Militære Traditioner i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det danske forsvar er så udsultet, at vi ikke vil være istand til at forsvare os selv, indtil NATO kommer og hjælper os. Politikerne har endelig besluttet at investere mange milliarder i Forsvaret, men det vil tage mange år at bygge et solidt forsvar på det skrøbelig fundament, der eksisterer i dag”.

“Ud over opbygningen af organisationer, der kan kæmpe, så kræver det, at man vender tilbage til en ledelsesorganisation i Forsvaret, der gør, at det bliver muligt at lede soldater fornuftigt og det ser jeg frem til”, sagde J. P. Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter talen lagde J. P. Rasmussen en buket for Kontaktudvalget og herefter lagde Leif Larsen en krans fra Sønderborg Kommune og Mogens Nyholm lagde en buket fra Folk & Sikkerhed.

Her er der billeder fra mindecermonien.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...