Mindehøjtidlighed ved Graven i Haven

18. februar 2019 Sundeved

De Danske Forsvarsbrødre og Hjemmeværnet gennemfører på fredag klokken 11 mindehøjtidelighed ved graven i haven ved Bøffelkobbelhuset på Amtsvejen til Nybøl.

Der lægges kranse og buketter fra Forsvarsbrødrene, Hæren, Sønderborg Kommune og familie til den ene af de faldne.

Talen i år holder Flemming Pallesen, formand for Jydske Landsoldater..

Højtideligheden afsluttes med sangen “Slumrer sødt i Slesvigs jord”, skriver Hjemmeværnet.

Mindehøjtideligheden er til minde om de to faldne, der er begravet i haven tæt på Amtsvejen. Her blev de begravet for 155 år siden, da kampene fandt sted i 1864.

Graven i haven er blandt Sønderjyllands mange, smukke, historiske mindesmærker og Bøffelkobbelhuset med “Graven i Haven” indtager en særlig plads!

Et værdigt minde om to danske soldater: Infanteristen Hans Hansen fra Kyse og dragonen Jens Christensen fra Spjellerup. To danske soldater der gav deres liv i kamp mod en Preussisk overmagt for 155 år siden under anden slesvigske krig i 1864.

Alle er meget velkommen til at deltage i højtideligheden, hvor der også er mulighed for at se det meget omdiskuterede Bøffelkobbelhus indefra. Et hus der stadig er under renovering, men er godt på vej mod det færdige resultat.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...