Mindeord for Erik Teichert

16. november 2020 Broager

Tidligere borgmester Jørn Lehmann Petersen, Broager, skriver:

Det er med stor sorg, jeg for få dage siden modtog beskeden om, at Erik Teichert ikke er her længere. Jeg har gennem mange år haft den store glæde, at arbejde tæt sammen med ham. Især politisk, men også i mange andre sammenhænge.

Erik Teichert var noget af det tætteste man kommer på begrebet socialdemokrat af den gamle skole. Meget tidlig blev han faglig og politisk aktiv. Altid med et ønske om at forbedre forholdene for de socialt udsatte, eller de svageste i samfundet. Det var således ikke uden grund, at han blev formand for Broager Andelsboligforening, da han og hustruen solgte familiehuset på Møllebakken og flyttede ind i de ny opførte andelsboliger på Brombjerg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politisk var hans force absolut arbejdet i de mange udvalg, han var medlem af. Man var aldrig i tvivl om hans holdninger. Hans stille facon, og ikke mindst hans stærke værdisæt, var med til at bære mange politiske beslutninger igennem til gavn for udviklingen i daværende Broager Kommune. Mange fastlåste forhandlinger blev ofte løst med en kvik bemærkning fra Erik Teicherts side, efterfulgt af en glad latter. Jeg satte gennem årene utrolig megen pris på hans glade sindelag, men også hans utrættelige indsats for at bedre forholdene for de svageste i samfundet. Man vidste altid, hvor man havde Erik Teichert i en forhandlingssituation.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han var blandt andet yderst aktiv i bestræbelserne på at bygge andelsboliger i Broager. Først i Broager midtby, senere seniorbofællesskabet Granly og andelsboligerne på Brombjerg, ombygning af plejehjemmet Vestervang til seniorboliger og sidst de ældrevenlige andelsboliger, hvor slagter Jørgen Jørgensen tidligere havde sin forretning.

Dertil kommer andelsboligerne på Bennediktes Vej og Sundgade i Egernsund. Gennem årene fastholdt han fokus på kvalitet i byggeriet og løbende renovering. Selv om han gerne havde set Broager Andelsboligforening fastholdt som en selvstændig boligforening, var han alligevel forudseende nok til at anbefale en sammenlægning med B 42 i Sønderborg. En sammenlægning, som har fortsat den positive udvikling, sidst med planer om nye ældrevenlige boliger, hvor den tyske børnehave tidligere holdt til på Vestergade.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forbindelse med genopbygningen af Cathrinesminde Teglværk gjorde Erik Teicherts sig også gældende, både politisk, men også via hans store netværk som murer, faglærer og ikke mindst som formand for murerforbundet.

Han var medinitiativtager til at gennemføre flere efteruddannelsesforløb for faglærte murere på Cathrinesminde Teglværk, hvor de som led i efteruddannelsen opførte flere spændende murværker med sten fra Egernsund Tegl.

Murværkerne står stadig i én af tørreladerne – nærmest som rene kunstværker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med Erik Teicherts bortgang har vi mistet en stor personlighed, der aldrig svigtede de svageste i samfundet, og som på de indre linjer gjorde en stor indsats for fællesskabet. Vi har mistet et familiemenneske, der altid var parat til at hjælpe de nærmeste og familien med sit glade væsen og støtte, når tilværelsen ikke var helt, som vi kunne ønske os.

Æret være Erik Teicherts minde.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...