Mindeord for Ole Bang Nielsen

5. juni 2016 Sundeved

Fomanden for SF-Sønderborg, Jørgen Jørgensen, skriver:

Det var en trist meddelelse, der nåede os torsdag aften i sidste uge. At Ole Bang Nielsen er død. Vi vidste, der var sat begrænsninger på hans videre færd i denne verden. Det havde han selv modigt fortalt, og var afklaret om, men at det gik så stærk, og at han fik så kort tid, kom bag på os. Kræften, som han havde kæmpet med, fik overtaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg nåede gennem årene at kende Ole Bang Nielsen som et hjertevarmt, hjælpsomt og vidende menneske. Ole Bang Nielsen  var et åbent, fortællende og engageret menneske. Det var ikke altid et let opgave at være ordstyrer i en diskussion, når Ole Bang Nielsen deltog og havde noget på hjerte. Og det havde han.

I slipstrømmen af ungdomsoprøret blev Ole Bang Nielsen  i de unge år, som så mange andre, også formet af tidens frigørende ånd med interesse for det eksperimenterende. Hvad enten det var musik, film, kunst litteratur eller politik, så havde det Ole Bang Nielsens store interesse. Ja nærmest en besættelse når det kom til viden om hans helt store idol Elvis Presley. Med et så bredt interessefelt, var det helt naturligt for Ole  Bang Nielsen at uddanne sig til bibliotekar.

Det var i den egenskab jeg mødte Ole Bang Nielsen første gang.

At det senere skulle udvikle sig til et for mig kært venskab, skyldes at Ole Bang Nielsen også i de brølende ’70ere under ungdomsoprøret tog et folkesocialistisk standpunkt, som han fastholdt livet igennem.

Samværet og samarbejdet i SF-Sønderborg, vores lokale partiforening, har i mange år nydt godt af Ole Bang Nielsen   store personlighed, politiske viden og engagement. Han havde jo så at sige været med på hele folkesocialismens rejse siden den spæde start. Han kunne trække tråde tilbage, men havde også evnen til at være fremsynet, med sin ukuelige optimisme og drengede glæde ved livet og samvær med andre mennesker. I en årrække bestred Ole Bang Nielsen  også formandshvervet i SF-Sønderborg med det engagement og den ildhu der var kendetegnet for ham, og som vi er ham taknemmelig for.

Vi er mange, der vil savne Ole Bang Nielsen for hans fine personlighed, for hans ordentlighed, for hans engagement og for hans evne til at være noget for for andre. Vore tanker går til de efterladte, Birgit, børnene og børnebørnene.

Ære være Oles minde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk