Mindeord om Bitten Clausen

10. marts 2016 Sundeved

På vegne af byrådet i Sønderborg Kommune ved borgmester Erik Lauritzen

Da Bitten Clausen gik bort mandag aften, var det ikke alene en kærlig mor, bedstemor og oldemor, der gik bort. Det var et menneske, som igennem årtier har betydet meget for og sat sit tydelige præg på vores fælles historie.

Igennem en menneskealder var Bitten Clausen i sit arbejde som formand i bestyrelsen for Danfoss og efterfølgende som stifter og bestyrelsesformand i Bitten og Mads Clausens Fond en markant skikkelse for høj såvel som lav.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bitten Clausen var med til at skabe en virksomhed, som i dag strækker sig ud over hele verden samtidig med, at hun altid forblev tro mod sine rødder og det lokalsamfund, som sammen med hendes familie lagde grunden til virksomheden. Uanset hvor hun var, så var medborgeres og ansattes ve og vel dét, som lå hende på sinde – og hendes anerkendelse var lige stor, om medarbejderen sad på direktionsgangen eller stod i produktionshallen. Den ånd, som Bitten Clausen bidrog til at skabe, har hun givet videre til sine nærmeste. Det er den ånd, som mange nuværende og tidligere medarbejdere den dag i dag refererer til som det ganske særlige ved Danfoss.

Alle vi, der havde den store fornøjelse at møde Bitten Clausen, oplevede et ydmygt, engageret og vidende menneske, der også i en meget høj alder fastholdt sin interesse for familievirksomheden, for sit land og for sit lokalområde. Hun gjorde indtryk på folk, og hendes engagement blev værdsat. Bitten Clausens evne til både at åbne sig mod den store verden og samtidig være en aktiv deltager i det lokale liv afspejles også ved, at hun blev udnævnt til æresborger i den kinesiske by Tianjin – og hjemme i Nordborg.

Bitten Clausen var med sit udsyn mod verden og sin kærlighed til sine rødder en fantastisk ambassadør for Sønderborg og Sønderjylland.

Hun vil blive savnet.

Æret være hendes minde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk