Mindre MRSA i økologiske svinebrug end i konventionelle

1. marts 2016 Erhverv

Økologiske grise går stort set fri af den epidemi af antibiotika-resistente bakterier, der hærger de konventionelle landmænds svinestalde.gris

Nye data fra Fødevarestyrelsen viser, at der kun er MRSA i 4 ud af 65 økologiske svinebrug, skriver Artiklen fortsætter under annoncen

dk/artikel/konventionelle-svin-har-ti-gange-saa-meget-mrsa-som-oekologiske-182557″ target=”_blank”>Ingeniøren.

Det skal sammenlignes med, at den resistente svine-variant af bakterien har inficeret 68 procent af de konventionelt opdrættede slagtesvin.

Karin Frøidt, formand for IDA Levnedsmiddelselskabet, der organiserer ingeniører i den danske fødevarebranche, er glad for at få bekræftet, at økologiske svin stort set er MRSA-fri.gris

“Vi har haft en formodning om, at det så bedre ud i de økologiske besætninger end i de konventionelle, men vi har hidtil ikke haft dokumentation for det. Og det er faktisk endnu bedre, end jeg havde håbet” siger hun.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk