Mindretal i Byrådet synes kasernen blev solgt for billigt

29. november 2018 Erhverv

Nu er flere dele af Sønderborg Kaserne solgt til Castra ApS.

Det besluttede Byrådet på mødet onsdag aften, hvor flertalsgruppen stemte for et samlet salg af tre af kasernebygningerne. Borgmester Erik Lauritzen er glad for, at det i anden udbudsrunde er lykkedes at sælge bygningerne:

”Der har været en god dialog med de mulige købere, og de har fremlagt nogle spændende visioner for området. Det er vigtigt, at vi får udviklet området og gjort det til en del af det aktive havnemiljø, der i de sidste år er opstået i området ved kasernen. Derfor ser jeg frem til igen at få liv i kasernebygningerne. Castra ApS har fremlagt en spændende plan, der både vil give arbejdspladser og udvikling i området”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er kommet fem bud på én eller flere af bygningerne, der tidligere har været anvendt til indkvartering og gymnastiksal. Det blev virksomheden Castra ApS ved Charles Ginnerskov og Thorben Jensen fra Gråsten, der kom med det vindende bud på fem millioner kroner for alle de udbudte bygninger og udendørsarealet omkring dem.

I udbuddet er prisen vægtet med 40 procent, mens “kvalitet” har vægtet med 60 procent.

Kvalitet dækker over:

Bud på alle tre bygninger

Budgivers projektbeskrivelses sammenhæng og helhed til Byens Havn

Artiklen fortsætter under annoncen

Antal arbejdspladser, der tilføres som følge af projektet.

”Derfor er det heller ikke det højeste bud, der har vundet – men det, der samlet set giver det største udbytte for Sønderborg Kommune”, siger Erik Lauritzen.

Venstre og DF stemte imod

Venstre og Dansk Folkeparti er ikke tilfredse med den model, der er brugt til salget af kasernen.

“Når man vægter antallet af bygninger i et bud, så betød det, at dele af kasernen blev solgt særdeles billigt”, siger Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både DF og Venstre mener, kommunen kunne have solgt til en højere pris.

“Havde vi solgt bygningerne enkeltvis, så ville kommunen have fået op til 1000 kroner for hver kvadratmeter”, siger Stefan Lydal til SønderborgNYT.

Fælles udtalelse

Peter Hansen fra Venstre skriver på Facebook:

”Mindretallet udtaler, at Venstre og DF ikke kan støtte den indstillede anbefaling, der reelt betyder, at man forærer bygning 4 til budgiver, samt får 2,1 millioner mindre i pris end det bedste bud på de øvrige bygninger. Dette alene fordi budgiver stiller 300 arbejdspladser i udsigt over en 8 til 10-årig periode. Der er ingen reelle sanktioner, hvis dette mål ikke opfyldes. Mindretallet frygter at få en ny ”Sundgadesag” og anbefaler derfor, at man undersøger muligheden for at acceptere det prismæssigt højeste bud, og at man genudbyder bygning 4 til højeste byder.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...