Mindretallet ønsker stadig to-sprogede skilte

9. november 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Det tyske mindretal i Sønderjylland holder liv i drømmen om, at byskiltene til Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg også skrives på tysk, altså Hadersleben, Aapenrade, Tondern og Sonderburg, ligesom mindretallet ønsker sig, at skilte på motorvejen også henviser på tysk til bl.a. mindretallets officielle samlingssted Knivsbjerg nord for Aabenraa, på tysk Knivsberg.aabenraa

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sagde formanden for det tyske mindretal i Danmark, Hinrich Jürgensen, da mindretallet i weekenden holdt årsmøde i Tinglev, men han erkender også, at det nok har lange udsigter.

“Det er næppe realistisk før efter det næste kommunalvalg i år 2017, sagde Hinrichsen, men det er vigtigt for os at holde liv i diskussionen. ”

Nogle kalder det symbolpolitik, men symboler er vigtige, fordi de viser anerkendelse og respekt”, sagde han ifølge TV Syd.

Ingen har forsøgt sig med to-sprogede byskilte siden en ukendt hærværksmand i april på egen hånd fjernede et dobbelt-sproget Haderslev-byskilt, og i de øvrige tre sønderjydsk byer har der vist sig et politisk flertal imod den slags byskilte.

22. april 2024 Erhverv, Gråsten

Gråsten Maskinservice lavede et kalkuleret underskud

22. april 2024 Erhverv

De store toneangivende danske virksomheder bliver fremover udsat for krav, som de helt naturligt sender videre til de virksomheder, de samarbejder med. Kan virksomhederne ikke leve op til kravene, mister de ordre, og opgaven går videre til en konkurrent. Det er den verden Gråsten Maskinservice befinder sig i. Gråsten Maskinservice har igennem de seneste tre […]

Læs mere...