Mindretallet ønsker stadig to-sprogede skilte

9. november 2015 Kultur

Det tyske mindretal i Sønderjylland holder liv i drømmen om, at byskiltene til Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg også skrives på tysk, altså Hadersleben, Aapenrade, Tondern og Sonderburg, ligesom mindretallet ønsker sig, at skilte på motorvejen også henviser på tysk til bl.a. mindretallets officielle samlingssted Knivsbjerg nord for Aabenraa, på tysk Knivsberg.aabenraa

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sagde formanden for det tyske mindretal i Danmark, Hinrich Jürgensen, da mindretallet i weekenden holdt årsmøde i Tinglev, men han erkender også, at det nok har lange udsigter.

“Det er næppe realistisk før efter det næste kommunalvalg i år 2017, sagde Hinrichsen, men det er vigtigt for os at holde liv i diskussionen. ”

Nogle kalder det symbolpolitik, men symboler er vigtige, fordi de viser anerkendelse og respekt”, sagde han ifølge TV Syd.

Ingen har forsøgt sig med to-sprogede byskilte siden en ukendt hærværksmand i april på egen hånd fjernede et dobbelt-sproget Haderslev-byskilt, og i de øvrige tre sønderjydsk byer har der vist sig et politisk flertal imod den slags byskilte.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. maj 2021 Augustenborg, Erhverv

Lillebælt Syd: Flere vindmøllestørrelser er i spil

8. maj 2021 Augustenborg

Det er længe siden, der er sagt noget om den vindmøllepark, som Sønderborg Kommune gerne vil have sat op i Lillebælt, men det betyder ikke, at projektet står stille. Seneste større milepæl var i 2019, hvor Sønderborg Forsyning i august indsendte en opdateret miljøkonsekvensvurdering. Efterfølgende har der fra flere sider været behov for både at […]

Læs mere...