Minimal stigning i antallet af Coronasmittede

23. december 2021 Samfund

Det samlede antal Corona-smittede i Sønderborg Kommune er i dag, torsdag, på 608 personer og det er otte flere end end onssdag.

På landsplan er der 12.487 nye smittede. Der er 570 personer, som er indlagt med Corona og af dem er de 72 på intensiv og 38 er i respirator.

15 personer døde med Corona i det seneste døgn.

Smitteopsporingen har netop fået en digital selvbetjeningsløsning, der gør det muligt for smittede danskere at oplyse om deres smittesituation direkte på sundhed.dk eller meget snart via appen MinSundhed, når de får et positivt testsvar. Mange smittede kan på den måde fremover helt undgå at skulle i telefonisk kontakt med smitteopsporingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den nye digitale selvbetjeningsløsning gør smitteopsporingen nemmere for den enkelte smittede, der hurtigt kan give os de mest relevante informationer. Vi håber, at mange smittede vælger at gøre brug af den”, siger Birgitte Drewes, vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Smitteopsporingen står fortsat til rådighed for smittede, der foretrækker dialogen over telefonen. Smittede, der ikke benytter sig af den digitale løsning, vil også fortsat blive ringet op af smitteopsporingen ved positivt testsvar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den digitale løsning sikrer samtidig, at smitteopsporingen fortsat får de oplysninger, der er behov for til epidemiovervågning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk