Minister tørrer regningen for rejsekort af på alle passagerer

21. marts 2015 Erhverv

På under fire år har Rejsekort A/S, selskabet bag det elektroniske billetsystem, brugt et ekstraordinært indskud fra ejerne på 668 mio. kr. Nu er kassen igen tom, og der er ingen udsigt til, at brugen af kortet kan betale regningerne.

dk/wp-content/uploads/2014/02/tog3-300×200.jpg” alt=”Alle rejsende i buser og tog skal betale til Rejsekortet A/S” width=”300″ height=”200″ /> Alle rejsende i buser og tog skal betale til Rejsekortet A/S

Derfor lægger transportminister Magnus Heunicke nu op til at tørre regningen for det stærkt forsinkede kort af på samtlige passagerer i den kollektive transport, uanset om de benytter kortet eller ej, skriver Ingeniøren.

Rejsekort A/S er ejet af de danske bus- og togselskaber, som hidtil har betalt en afgift, hver gang en passager har benyttet kortet. Men rejsekortet har fået en så skidt modtagelse, at der i dag mangler 256 mio. kr. på den konto i forhold til, hvad der blev budgetteret med i 2011.

Transportministeren erkender derfor, at det er umuligt at dække regningen alene med en afgift på de relativt få rejser med rejsekort. I stedet skal DSB og landets regionale trafikselskaber betale efter en fordelingsnøgle, som omfatter deres samlede omsætning og antal passagerer – uanset om passagererne benytter rejsekort eller andre typer af billetter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk