Mød Mikkel Emborg som fortæller om et liv med AIDS

1. oktober 2022 Samfund
Mikkel Emborg. Pressefoto
Mikkel Emborg. Pressefoto

I december 1981 skrev aviserne for første gang om en sjælden kræftsygdom, der ramte unge mænd herhjemme og i USA. Det var inden, man vidste, hvad aids egentlig er. På biblioteket i Sønderborg kan du onsdag den 12. oktober klokken 16.30 møde en af de unge mænd, der blev smittet, men som overlevede, og det er Mikkel Emborg, der bor i Skodsbøl.

Han har sammen med syv andre langtidsoverlevende bidraget til bogen ‘Da døden blev aflyst – 40 år med aids’, som AIDS-Fondet og nonprofit-forlaget Ordskælv udgav i december 2021, skriver biblioteket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mikkel Emborg læser op fra sin egen historie og uddyber sin fortælling. Derudover fortæller en medarbejder fra AIDS-Fondet den store historie om hiv og aids i Danmark og kommer ind på, hvor tæt vi er på målet om nul nye tilfælde i 2030. Slutteligt handler det også om, hvor langt vi er nået med behandling og forebyggelse.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...