Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOF Syds online-studie.

Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse med kortfilmen Sidste omgang med en ung Thomas Bo Larsen i hovedrollen. Siden har han stået bag flere prisbelønnede film: De største helte, Festen, It’s All About Love, Dear Wendy, En mand kommer hjem, Submarino, Jagten, Far from the Madding Crowd, Kollektivet, Kursk og senest filmen Druk.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Druk følger man fire gymnasielærere og venner, som beslutter sig for at afprøve en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. I takt med, at genstandene ryger ind, skrider eksperimentet fremad for nogle og af sporet for andre, skriver FOF Syd i en pressemeddelelse.

Thomas Vinterberg kalder filmen for en slags hyldest til druk og livet selv. Man skal ikke forvente en løftet pegefinger men derimod et nuanceret billede af alkoholkulturen i Danmark. I sin takketale til Oscaruddelingen sagde Vinterberg, at Druk var en film om at miste kontrollen over livet lavet i en periode, hvor jeg selv mistede kontrollen over mit. Som det jo nok er de fleste bekendt, mistede Thomas Vinterberg sin datter ved en trafikulykke netop, da optagelserne var startet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmen har, udover Oscarprisen, også modtaget en række andre priser og nomineringer: Årets danske spillefilm ved Robert Prisen i 2021, Silver Shell for bedste mandlige hovedrolle ved San Sebastian Film Festival, bedste ikke-engelsksprogede film ved BAFTA-uddelingen og senest tre Bodilpriser.

Torsdag den 27. maj klokken 19 kan du – live – hjemme fra din egen stue høre mere om Thomas Vinterbergs liv med film, hans tanker om unge og alkohol, succes og meget andet, når han sammen med Anne Sophia Hermansen gæster FOFs online-studie.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...