Mølleentusiaster fra hele landet samles på Sydals

Vibæk Mølle. Arkivfoto: Torben Sievertsen
Vibæk Mølle. Arkivfoto: Torben Sievertsen
27. maj 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I forbindelse med Dansk Møllerforenings årsmøde og generalforsamling, samles mølleentusiaster fra hele landet til årsmøde på Business College Syd i Mommark i den kommende weekend.

Lørdag drager hele forsamlingen rundt på Als og besøger de få historiske møller der er tilbage på øen. Heldigvis er der en masse frivillige, der bekymrer sig om møllerne på Als, og sikrer at de holdes ved lige. De sikrer møllernes eksistens for fremtidens generationer, og er med til at sikre en vigtig del af vores fælles kulturarv, skriver møllerforeningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De gamle historiske møller har det ellers svært – også på Als. Det er dyrt at vedligeholde gamle bygninger, og mekanikken i møllerne har bedst af at blive brugt. Men heldigvis er der tusindvis af frivillige rundt omkring i hele landet, som bekymrer sig om disse historiske bygninger, der i mange lokalsamfund har haft så stor betydning. Derfor kan man stadig se en del møller rundt omkring, som stadig står fuld funtionsdygtige.

Alle de historiske møller er igen i fokus om tre uger, hvor vores nationale mølledag – Dansk Mølledag – foregår. Søndag den 16. juni åbner mere end 100 historiske møller dørene for publikum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se mere på danskmolledag.dk

22. juni 2024 Kultur, Sønderborg

Her kan du se Skt. Hans-bål

22. juni 2024 Kultur

I morgen, søndag, er det Skt. Hans og det fejres en masse steder i kommunen – og her kan du se de steder, som har fortalt SønderborgNYT, at de vil tænde bål. Meteologerne har lovet tørvejr – og heldigvis er der ikke varslet forbud mod at tænde bål. Fluepapiret: Til Sankt Hans er der både […]

Læs mere...