Mørke tunneller bliver snart en farvestrålende oplevelse

10. september 2021 KV21

Det var Slesvigsk Parti, der havde puljen på 100.000 kroner til forskønnelse af tunnellerne i Sønderborg Kommune med til forhandlingsbordet, da det gjaldt budgetaftale for 2021.

Det skriver Slesvigsk Parti i en pressemeddelelse og det sønderjyske parti blev inspireret af tunnelen, der forbinder Kærvej med Rønhaveplads, som i 2020 blev forskønnet af frivillige og i dag viser det dansk-tyske samarbejde og historie. Men også Gråsten Forum har længe arbejdet med en idé om at forbinde og udsmykke grå og kedelige broer og tunneller i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her og nu forskønnes tunnellerne under Kongevej i Gråsten og Lerbjerg i Sønderborg i samarbejde med henholdsvis Flensborg Fjord Kunst- og Kulturforening og elever på Sønderjyllands Kunstskole. Formålet er at forskønne de udpegede tunneler med vægmaleri.

”Tunneller under veje eller jernbaner er ofte en grå og mørk oplevelse, så det er en rigtig god ide at prøve at gøre noget ved det. Kunst på væggene kan få tunneller til at fremstå mindre mørke og utrygge og indbyde til en kreativ oplevelse”, siger Stephan Kleinschmidt, der er borgmesterkandidat for Slesvigsk Parti og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vores ønske var og er fortsat, at borgere og gæster møder et malerisk univers i stedet for grå beton  – det gælder også de øvrige 22 tunneller i kommunen”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...