Mogens Dall har solgt sit landbrug men bliver som formand i LandboSyd

24. april 2020 Erhverv

Bente og Mogens Dall har i denne uge solgt deres landbrug ved Bovrup til en yngre svineproducent. Mogens Dall fortsætter som selvstændig landmand og investor i landbrug samt som formand for LandboSyd.

”Det er en stor beslutning for os, men vi fik en mulighed, som vi ikke kunne sige nej til. Jeg bliver ikke yngre og nu kan jeg drive et landbrug i mindre målestok og fortsat have tilknytning til erhvervet samt fortsætte som formand for LandboSyd og i politikken på fuld kraft”, siger Mogens Dall i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Køberen er en ung svineproducent, Hans Peter Staugaard Bertram. Mogens Dall og familie bliver boende på ejendommen og Mogens Dall ejer fortsat maskinparken samt driver 24 hektar. I forbindelse med handlen investerer Mogens Dall desuden i Hans Peter Staugaard Bertrams samlede bedrift.

”Jeg har fortsat hånden på kogepladen rent økonomisk, men jeg skifter til at være en anden og mere moderne form for landmand, og jeg skal ikke bruge så meget tid på landbruget som hidtil”, siger Mogens Dall.

”Jeg har meddelt LandboSyds bestyrelse, at jeg fortsætter som formand, og på næste generalforsamling i foråret 2021 får medlemmerne så mulighed for at genvælge mig endnu en gang som aktiv formand

Handlen omfatter ejendommene Kildekær og Kiding Hovedgård, som er på tilsammen 232 hektar, samt bygninger og stalde med en årlig produktion af 10.000 slagtesvin og korn-opbevaring til hele høsten.

Læs også HER, hvor Hans Peter Staugaard blankt afviser, at Mogens Dall har investeret i hans samlede berift.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk