Mogens Dankert vil have erstatning efter Ring of Fire-ulykke

18. juni 2018 Samfund

Mogens Dankerts søn, Christian, blev forbrændt ved Ring of Fire-ulykken. Og Mogens Dankert mener ikke, at der kan være nogen tvivl om, at kommunen bærer et ansvar.

Familien vil have kompensation fra kommunen.

“Vores søn har varige mén, og pengene skal bruges til at gøre livet lettere for ham. Så vi håber, at Sønderborg Kommune vil vedkende sig sit ansvar, så vi slipper for at skulle trækkes igennem en retssag”, siger Mogens Dankert til TV Syd.

“Hvis det bliver nødvendigt, så må vi jo i retten, men det vil ikke klæde kommunen”.

21-årig dømt

En 21-årig mand blev 1. juni dømt ansvarlig for den såkaldte ‘Ring og Fire’-ulykke i Sønderborg tilbage i maj 2017, hvor en voksen mand og seks børn blev forbrændt.

Den unge mand blev idømt 14 dages betinget fængsel for uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af beredskabsloven. Han arbejdede frivilligt for Sønderborg Skateklub, der var tiltalt for at overtræde arbejdsmiljøloven.

Klubben blev dog frifundet med den begrundelse, at det var Sønderborg Kommune, der formelt stod som arrangør, og at skateklubben ikke kunne siges at være arbejdsgiver for den unge mand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er ankefristen udløbet, og sagen bliver ikke anket.

Er stadig mærket af ulykken

Den 21-årige mand hældte ved arrangementet den brandbar væske på en ring med ild i, som skaterne hoppede igennem, men vinden var med til at sende en ildsky ud mod publikum, hvor Mogens Dankerts søn sad på forreste række få meter fra ringen.

Han har det efter omstændighederne godt.

“Han er en glad dreng, som spiller fodbold. Men der har også været aftener, hvor han har grædt, fordi det klør, og han har kosmetiske skader. Desuden skal han formentlig leve med, at hans stofskifte er forhøjet resten af livet. Og han skal gennem flere operationer de kommende år”, siger Mogens Dankert.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen vil gerne gå i dialog

Hos Sønderborg Kommune er man glad for, at sagen er ved at være afsluttet, og man har forståelse for den situation, som familierne står i.

“Fra kommunen har vi gjort, hvad vi kunne for at hjælpe de berørte familier”, siger direktør Inge Olsen fra forvaltningen for Kultur, Turisme og Bæredygtighed..

“Endnu er der ingen, der har bedt kommunen om erstatning. Men hvilke muligheder vi har for at udbetale erstatning, vil vi kigge på rent juridisk. Hvis det kan gøres, uden vi skal i retten, så vil vi gerne medvirke”, siger Inge Olsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse om rettens afgørelse HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...