Mortens Aften: Gråsten Fjerkræ solgte rekordmange ænder

15. november 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Det betaler sig at producere fødevarer af høj kvalitet. Forbrugerne værdsætter det.

Det er den konklusion Gråsten Fjerkræ er nået frem til efter et rekordstort salg af ænder til Mortens Aften.

I fjor fik Gråsten Fjerkræs Berberie Gourmet And en topplacering i den andeguide, som Dyrenes Beskyttelse udgiver.

Netop den guide anses for at være en medvirkende årsag til, at fjerkræproducenten oplevede et salg, der er 29,3 procent større end tidligere år.

“Vi producerer vores ænder, som man gjorde for 100 år siden. De vokser minimum 14 uger ude i det fri. Vi slagter som i gamle dage, og tørplukker ænderne og krogmodner dem i kølerum før vi pakker ænderne og sender dem ud til kunderne. Kvalitet går aldrig af mode” , siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gråsten Fjerkræs ænder benævnes ofte som ”Kobe ænder”. Øgenavnet har sit udspring i betegnelsen for verdens fineste oksekød, og netop derfor er fjerkræproducenten stolt af betegnelsen.

“Vi har de sidste 10 år investeret millioner i arbejdet med kvalitet og dyrevelfærd. Vores frilands gourmet ænder og gæs vokser om på et 100 hektar stort område med både marker og skove”, siger Gunder P. Jensen.

Nu venter Gunder P. Jensen spændt på om den opadgående interesse for fjerkræ smitter af på salget af kalkuner til Thanksgiving.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er Gråsten Fjerkræ den eneste danske producent af den verdensberømte Kelly Bronze kalkun race.

Sortimentet til Thanksgiving omfatter frilands kalkuner og økologiske skovkalkuner.