Muligt pilotprojekt: Universe tilbyder skoleelever Danmarks største fysiklokale

13. november 2016 Uddannelse

Den tidligere borgmester, A. P. Hansen, kom forleden med en opfordring til at tænke visionært i tilrettelæggelsen af den fremtidige naturfagsundervisningen i folkeskolerne i Sønderborg. Konkret foreslår A. P. Hansen, at Universe tænkes ind i løsningen og det synes både formanden og næstformanden i Børne- og Uddannelsesudvalget samt direktøren for Universe, Torben Kylling Petersen, er en rigtig god idé:

”Det er modigt og visionært af A.P. Hansen at foreslå, at lægge al undervisning i naturfag i Universe og jeg bifalder A.P. Hansens visionære tilgang til nytænkning og reformering. I Universe vil vi gerne medvirke til at flere børn og unge i Sønderborg finder begejstringen ved naturvidenskab, teknologi og iværksætteri i en tidlig alder”, siger Torben Kylling Petersen fra Universe til SønderborgNYT. Han er klar til at byde ind med konkrete tanker og ideer til at skabe en helt ny undervisningsmodel for naturfag i folkeskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

A.P Hansens forslag tager afsæt i, at prognoserne fortæller om et faldende børnetal i kommunen fremover og det kan betyde nedlæggelse af flere skoler – som igen kræver en ændring af hele skolestrukturen og her kan rammerne hos Universe indgå som ”Danmarks største fysiklokale”.

Skole-politikere er positive

”Jeg kan sagtens forestille mig, at vi kan lave et pilotprojekt med en enkelt skole eller to og så se, hvordan det kommer til at virke”, siger næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget, Tage Petersen, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorenzen, der er formand for udvalget er heller ikke afvisende.

”Jeg vil bestemt gerne deltage i nogle samtaler med Universe, så jeg kan blive sikker på, at den undervisning, som Universe tilbyder, er meget bedre end den, som vi har i dag, så vi kan forsvare at fragte børn fra for eksempel Gråsten til Nordals”, siger udvalgsformanden til SønderborgNYT.

De to politikeres tanker må skabe glæde hos Universe, der også er parat til at bruge tid på netop et pilotprojekt.

”Mit håb er, at der politisk skubbes på for at afsætte midler til en forsøgsordning, der kan udvikle og afprøve flere og nye samarbejdsmodeller og derfor foreslår jeg, at vi allerede med start i foråret 2017 laver en to-årig test-periode med udvalgte skoler eller klasser, der skal have som mål at udvikle en ny model for naturfagsundervisning”, siger Torben Kylling Petersen til SønderborgNYT og tilføjer, at Universe gerne stiller med en bus, der kan køre mellem skolerne og Universe.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Kultur, Sønderborg

Den 11. juni marcherer Skyttebrødrene for fuld musik i Perlegade

28. maj 2022 Kultur

Lørdag den 11. juni samles Borgerforeningens skyttebrødre på skydebanen på Kær halvø og efter at have nydt den morgenmad, som Skyttekongen 2021, Freddy Grøndahl, er vært for, så skydes der om titlen Skyttekonge 2022. Klokken cirka 11:10 kommer Skyttebrødrene – fulgt af Green Forest Pipe Band og Sønderborg Garden – marcherende gennem Perlegade, hvor de […]

Læs mere...