Muligt pilotprojekt: Universe tilbyder skoleelever Danmarks største fysiklokale

13. november 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Den tidligere borgmester, A. P. Hansen, kom forleden med en opfordring til at tænke visionært i tilrettelæggelsen af den fremtidige naturfagsundervisningen i folkeskolerne i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret foreslår A. P. Hansen, at Universe tænkes ind i løsningen og det synes både formanden og næstformanden i Børne- og Uddannelsesudvalget samt direktøren for Universe, Torben Kylling Petersen, er en rigtig god idé:Universe 2

”Det er modigt og visionært af A.P.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hansen at foreslå, at lægge al undervisning i naturfag i Universe og jeg bifalder A.P. Hansens visionære tilgang til nytænkning og reformering. I Universe vil vi gerne medvirke til at flere børn og unge i Sønderborg finder begejstringen ved naturvidenskab, teknologi og iværksætteri i en tidlig alder”, siger Torben Kylling Petersen fra Universe til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han er klar til at byde ind med konkrete tanker og ideer til at skabe en helt ny undervisningsmodel for naturfag i folkeskolen.

A.P Hansens forslag tager afsæt i, at prognoserne fortæller om et faldende børnetal i kommunen fremover og det kan betyde nedlæggelse af flere skoler – som igen kræver en ændring af hele skolestrukturen og her kan rammerne hos Universe indgå som ”Danmarks største fysiklokale”.

Skole-politikere er positive

”Jeg kan sagtens forestille mig, at vi kan lave et pilotprojekt med en enkelt skole eller to og så se, hvordan det kommer til at virke”, siger næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget, Tage Petersen, til SønderborgNYT.

Erik Lorenzen, der er formand for udvalget er heller ikke afvisende.universe_6

”Jeg vil bestemt gerne deltage i nogle samtaler med Universe, så jeg kan blive sikker på, at den undervisning, som Universe tilbyder, er meget bedre end den, som vi har i dag, så vi kan forsvare at fragte børn fra for eksempel Gråsten til Nordals”, siger udvalgsformanden til SønderborgNYT.

De to politikeres tanker må skabe glæde hos Universe, der også er parat til at bruge tid på netop et pilotprojekt.

”Mit håb er, at der politisk skubbes på for at afsætte midler til en forsøgsordning, der kan udvikle og afprøve flere og nye samarbejdsmodeller og derfor foreslår jeg, at vi allerede med start i foråret 2017 laver en to-årig test-periode med udvalgte skoler eller klasser, der skal have som mål at udvikle en ny model for naturfagsundervisning”, siger Torben Kylling Petersen til SønderborgNYT og tilføjer, at Universe gerne stiller med en bus, der kan køre mellem skolerne og Universe.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...