Munter og interessant aften med ‘Dahl på Hack’ på Hotel Alsik

23. august 2021 Samfund

Mandag aften var der igen ‘Dahl på Hack’ på Hotel Alsik og aftenens gæster var den lokale Christine Feldthaus og multikunstneren Jim Lyngvild fra Sydfyn – og værten, Søren Dahl, havde forberedt sig glimrende – og det sikrede en både morsom og tankevækkende aften.

Søren Dahl præsenterede Christine Feldthaus som forfatter, moderator, foredragsholder og livsstilsekspert – men det med livsstilsekspert er hun ikke så glad for for.

“Ingen ved alt og jeg er livsstilskommentator – ikke ekspert”, sagde Christie Feldthaus, som er kendt for at tale om de ting, der optager hende. Og blandt alt det, som optager hende, er også god vin.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så husk at købe god vin i Tyskland. En flaske koster 50 – 60 kroner. Og så skal I drikke lidt mindre – men drikke noget godt”.

Det med vin fik Søren Dahl til også at fortælle, at Christine Feldthaus ligger inde med et alkoholmeter.

“Det har jeg nogle gange med til fester og så skal gæsterne gætte deres promille. Det kommer der meget sjov ud af”, sagde hun og tilføjede, at der forresten er frugt i vin.

“Og flere undersøgelser viser, at et par glas om dagen er godt for helbreddet”, sagde hun

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men bivirkningen ved at være sund, det er, at vi bliver ældre”, tilføjede Søren Dahl.

Christine Feldthaus har været en tur gennem Perlegade – og dommen er klar:

“Politikerne mangler helt klart en plan for, hvad de vil med den. Gågaden er udpint – og en optiker, Matas og genbrugsbutikker skuffer turisterne”, sagde livsstilskommentatoren. Sønderborg Kommune har givet temmelig mange penge til Sønderborg Handel i det seneste års tid.

“Men det kan man jo ikke se – der skal laves en plan for, hvad man vil med gaden”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jim Lyngvild havde taget turen fra Fyn til Als med færgen og han fortalte om sin seneste bog, der er fyldt med fotos af kronjuvelerne og også interessante historier.

“I første omgang kunne der ikke blive tale om, at Jim Lyngvild fik adgang til kronjuvelerne, men efter at han havde fået afslag, så blev der pludselig sagt, han var velkommen.

“Det var ikke sådan, at jeg bare kunne tage de ting frem, som jeg ville fotografere. Det gjorde andre og de stillede tingene, som jeg bad dem om. Og når billedet var taget, så blev eksempelvis Christian den V. krone låst ind i montren igen”, sagde Jim Lyngvild. Derefter fortalte han, at han har designet tøj, men ikke tøj vi vil gå med.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg laver så meget forskelligt som muligt, så jeg ikke gror fast og målet er hverken at blive rig eller populær”, sagde Jim Lyngvild. Han er på vej til at lægge det med billeder på hylden og vil i stedet lave film.

“Jeg har det sådan, at mavefornemmelsen og hjertet skal være med i det, som jeg laver – og jeg stræber efter at lave noget, som er smukt”.

Noget andet er, at han ikke har 30 ansatte håndværkere, der hjælper, så han bare lige skal sætte sit navn på sine værker.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg skal have fingrene i alt”, sagde han.

Søren Dahl mindede Jim Lyngvild om besøget fra CNN.

“Ja, der kom en journalist fra CNN, som ville have mig til at fortælle, hvad det vil sige at være dansk. Så satte jeg mig hjemme i Vikingeborgen og tænkte”.

“Vi danskere er som humlebierne, som ikke ved, de ikke kan flyve og bare gør det alligevel. Vi ved ikke, at hvis vores land var en del af Kina, så ville vi få støtte på grund af vores ringe størrelse. Men vi sender atleter til OL og de kommer hjem med 11 medaljer – og det er jo uhørt godt gjort af et land, hvor befolkningen er på størrelse med indbyggertallet i Hamborg”.

Jim Lyngvild kalder sig selv en glad homo og han er gift med Morten.

“Jeg ved, der har været Pride-parader, men andre menneskers sexualitet og kærlighedsliv kan jeg ikke forholde mig til. Jeg mener, at det er en sag mellem to mennesker og ikke noget, der skal udstilles i parader”.

Du kan SE BILLEDER HER .

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...