Munter skyttefrokost på Kær

Skyttefrokost. Foto: Ole Kæhler
Skyttefrokost. Foto: Ole Kæhler
8. juni 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag eftermiddag var rammerne lagt til den traditionelle skyttefrokost i Borgewrforeningens lokaler på Skovhuse på Kær og det er en frokost, som punktligt følger en plan.

Når skyttebrødrene står ved deres pladser, så bæres fanen ind og når den er på plads, bliver der sagt:

“Sæt Jer”.

Herefter bliver spist og holdt taler. Den første tale var for Kong Frederik og den næste for vores flag og for fædrelandet.

Årets æresgæst, Jimmy Illner, der er formand for Sønderborg Skyttekreds, holdt også tale:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg føler mig ligesom forfremmet nu, hvor jeg sidder ved højbordet. Jeg plejer at sidde nede blandt de andre frokostdeltagere. Men jeg kan fortælle, jeg ikke blot er her som foreninmgsformand, men også som ildsjæl. Jeg blev nemlig kåret som Årets Ildsjæl ved Fritidsfesten”, sigde Jimmy Illner i sin tale.

“Foreningslivet samler mennesker om en fælles interesse og hvis alle løfter bare lidt for det fællesskab, som de alligevel er en del af, så er der faktisk mange småting, der kan ordnes”, sagde Jimmy Illner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter hans tale var det borgmester Erik Lauritzen, som fik ordet.

“Jeg vil lige gribe tråden fra æresgæstens tale og sige, at i foreninger har det altid gået op og ned. Der er fodboldklubber, som er gået fra at have flere hold på hver årgang og til ikke at kunne stille hold. Ting forandrer sig og det gør foreningslivet også”, sagde borgmesteren.

“Og sådan har det altid været – og der er mange steder, det har været svært at finde en bestyrelse, men det lykkes som regel alligevel. Og det er jeg glad for, fordi foreningslivet er en vigtig del af livet her i Sønderborg Kommune”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren kom også ind på, at vi har det med at sige, vi er trygge og frie her i landet.

“Vi skal måske til at være mere på vagt. Vores statsminister blev slået, mens hun var på gaden og politikere og andre bliver svinet til på de sociale medier. Det har intet med ytringsfrihed at gøre. Men det er ikke en krænkelse, at kalde lederen af en forening for formand og ikke forperson”.

“Og når nu det er sagt, så kan jeg sige, at det går godt i Sønderborg Kommune og virksomhederne har det også godt”, sagde borgmester Erik Lauritzen, som kunne smutte til Nord-Als festival efter sin tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har en aftale om, jeg deltager i frokosten og også at jeg stikker af, før den er slut. Sådan er det, når man gerne vil nå det hele”.

Næstformanden for kulturudvalget, Thomas Worm Larsen, var også gæst ved skyttefrokosten og han havde også talepligt.

“Jeg brugte kunstig intelligens til at skrive min tale. På computeren skrev jeg: Skriv Thomas Worm Larsens tale til skyttefrokosten – og den tale kommer nu”, sagde han.

“Kære venner. Det er en stor ære at være med i dag, hvor vi fejrer fællesskabet og skyttekongen. Og en stor tak til Thomas Worm Larsen, som har gjort en stor indsats for foreningen gennem mange år”, sagde han og slog så over på nogle sætninger, som han selv havde fabrikeret.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Tak fordi I er her. Ikke bare her til frkosten. Men i alle mulige sammenhænge, hvor holder traditionerne i hævd”.

Ud over talerne var der hædring af skyttekongen, kronprins og prinsen samt de bedste af de øvrige skytter.

Der var 38 skyttebrødre og fem gæster med til festen, hvor der undervejs blev skålet 18 gange.

Her er der billeder fra skyttefrokosten.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...