Murerlærlinge bygger Tour-skulptur som placeres ved Gråsten Tegl

4. juni 2022 Tour de France
Lærlinge og faglærer, som skaber skulpturen. Privat foto.
Lærlinge og faglærer, som skaber skulpturen. Privat foto.

På mark umiddelbart efter jernbaneoverskæringen mellem Gråsten og Adsbøl skal der stå en mursten-væg, hvor en cykelrytter vises som rumligt fremhævet skulptur.

Der er taget udgangspunkt i Tour de France-rytter fra Sønderborg Kommune og skal symbolisere vores egn, hvor tilknytningen til teglindustrien er uundgåelig, skriver en Matzen’s Teglværker i en pressemeddelelse.

Samtidig har vi valgt den grønne førertrøje som symbol på vores og Sønderborg Kommunes tilgang til grøn omstilling med særlig vægt på overskudsvarme, CO2-reduktion og fangst og lagring af CO2.

Artiklen fortsætter under annoncen

I den forbindelse har Gråsten Teglværk sammen med de omkringliggende teglværker, ProjectZero, Danfoss, Sønderborg Varme, Energy Cluster Denmark, Dansk Gasteknisk Center, Ammongas, PlanEnergi, EWII, Syddansk Universitet samt forskellige europæiske institutioner, søgt om tilskud og afleveret to ansøgninger til ERDF Interregional Innovation Investments Instrument samt til Energistyrelsens EUDP-program, The Energy Technology and Demonstration Programme med navnet SustaniaBRICK, hvor vi venter på en afgørelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har, sammen med EUC SYD Aabenraa, fået murerlærlinge Morten Jensen, Max Sørensen, Jonas Esmarch og Kenneth Lund, der er i 4. lærlingeperiode, til at forestå opmuringen. Ansvarlig faglærer er Håken Christiansen.

En stor tak skal hermed lyde til EUC SYD.

Matzen Teglværker og Petersen Tegl har leveret mursten i forskellige farver og nuancer for at få skulpturerne til at se så naturtro ud som mulig, og samtidig have et visuel touch af kunst og godt håndværk.

Murene skal fuges og færdiggøres, for så at blive imprægneret, når mørtlen er hærdet op. Kunstværkerne bliver opstillet umiddelbart i ugerne før Tour de France-rytterne kommer, og kan efterfølgende ses på Gråsten Teglværks parkeringsplads nær jernbaneoverskæringen til venstre for kontorbygningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Matzen’s Teglværker ønsker Touren velkommen og støtter hermed op om festdagen den 3. juli.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...