Musik i handelsgaderne skal trække lokale og turister til

2. juni 2021 Erhverv

Når Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme holder møde torsdag, så kommer formanden for Vores Sønderborg og også Borgens Shoppings centerleder, Flemming Enghave, ind til bordet og fortæller om handelslivets planer for sommeren – og deres mål er at få frigivet halvdelen af den million kroner, der er sat af til såkaldte handelsinitiativer.

“Forhistorien er, at kommunen har opløst aktørudvalget, hvor der var en masse mennesker involveret og nu køres der så et spor for turismen – og det ligger i Destination Sønderjylland – og der er et spor for handelslivet, hvor formændene for handelstandsforeningerne i Gråsten, Nordborg, Sønderborg og jeg selv er med”, siger Flemming Enghave, der har lavet en meget udførlig beskrivelse af, hvad de kommunale penge skal bruges til.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Udvalgets politikere har fået planen og det er kun rimeligt, at de får mulighed til at spørge ind til de forskellige punkter og i første omgang handler det om programmet for sommeren, selvom de har fået planen for hele året”.

Hele ideen med oplægget – ‘3 byer – en plan’ – er, at det skal være både hyggeligt og en oplevelse at gå på indkøb i de tre byer, Gråsten, Nordborg og Sønderborg.

Der er blandt andet lagt en musikplan for alle tre byer gældende fra uge 27 til uge 32, hvor der vil være musik i Nordborg hver mandag eftermiddag, hver fredag eftermiddag i Gråsten og hver lørdag formiddag i Sønderborg. Det er også bestemt, at Gråsten skal pyntes op, så der er festligt, når de kongelige kommer på sommerophold.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man skal ikke tro, at det er det eneste, der sker i de tre byer – hver af dem har også egne initiativer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...