Musikalske talenter dyster om en koncertoptræden med Sønderjyllands Symfoniorkester

24. september 2021 Kultur

Fredag den 8. oktober står Alsion i konkurrencens tegn fra tidlig morgen til sidst på eftermiddagen, hvor der sluttes med en offentlig koncert.

Omkring 20 håbefulde musikalske talenter dyster om penge, æren og ikke mindst en koncertoptræden med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Syddansk Talentkonkurrence er en konkurrence for børn og unge i region Syd, der spiller klassisk musik, skriver Musikskolen.

Konkurrencen, som har eksisteret i omkring 10 år, holdes på skift i Sønderborg og på Fyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med konkurrencen er at skabe opmærksomhed omkring den klassiske musik, og sætte fokus på de børn og unge som gør en ekstra indsats for at blive dygtige til at spille på et klassisk instrument. Derudover giver konkurrencen også deltagerne en mulighed for at få deres musikalske kunnen prøvet af foran en dommerkomité – og måske vinde den ære, som det er at spille med et professionelt orkester.

De unge musikere, der er i alderen 8 – 20 år, dyster i tre grupper – afhængig af deres alder.

Artiklen fortsætter under annoncen

I alle grupper uddeles der priser, som er pengepræmier. Der er præmier for i alt 17.000 kroner og for de deltagere som stiller op i orkesterkonkurrencen er der tillige mulighed for at vinde en optræden med Sønderjyllands Symfoniorkester og til ProMusica-koncerter, som er symfoniorkestrets forum for kammermusik.

Deltagerne i konkurrencen kommer fra musikskoler i hele Region Syddanmark, Aabenraa, Kolding, Odense, Fåborg, Svendborg, Esbjerg, Middelfart, Nyborg og Sønderborg.

Flere af de tidligere års vindere af Syddansk Talentkonkurrence er i dag i fuld gang med at skabe deres egen karriere som solister eller professionelle musikere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dommerpanelet som skal bedømme de unge menneskers kunnen, er selv professionelle musikere som kommer fra Sønderjyllands Symfoniorkester og fra Sønderborg Musikskole.

Når alle deltagere har vist deres kunnen udpeger dommerkomiteen en vinder i hver gruppe og efterfølgende er der overrækkelse af præmier. Dagen sluttes med en koncert i Alsion klokken 15:30

Der er gratis adgang til koncerten – og man også kan komme i løbet af dagen og overvære konkurrencen.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk