Musikere spreder glæde med endnu en ProMusica-koncert

28. januar 2018 Kultur

Bettina Zielke med fløjte og Julia Tabakova med flygel var første musikalske oplevelse ved søndagens ProMusica i Alsions koncertsal, hvor tæt på 400 havde fundet sig en siddeplads.

“Jeg vil gerne sige velkommen til Jer alle og håber, at I vil nyde musikken og så kan I jo komme igen på torsdag, hvor Sønderjyllands Symfoniorkester sætter slagtøj i centrum”, siger Mihaela Oprea, der havde rollen som både konferencier og scenearbejder.

“Der er meget af den klassiske musik, hvor handlingen nærmest står i navnet på stykket. For eksempel Måneskinssonaten. Men Sonatine for fløjte og klaver er lidt sværere at forestille sig”, siger pianist Julia Tabakova.

“”Men musik er en afspejling af livet og her er det altså komponistens liv”, siger hun.

Efter at have lyttet til Darius Milhauds Sonatine, skulle der spilles Dvorák og det gjorde violinisterne Carmen Rosu-Nicolescu og Birgit Bauer, mens Johan Korsfeldt spillede bratsch.

Casper Cornelius har skrevet en Duet i C-dur for elguitar og marimba. Den hedder Toy factory.

“Det handler om en legetøjsfabrik og der er en mere stille passage og det er dér, hvor der skal hældes lidt sjæl i legetøjet. Slutningen bliver lidt pludselig, fordi der kommer en strømafbrydelse”, siger Henrik Cornelius, marimbaspiller og far til komponist og guitarist Casper Cornelus.

Musik gør dig lykkelig

“Det er rigtigt godt, at I er her i dag, fordi undersøgelser viser, man bliver lykkelig, når man går ud oplever koncerter”, siger Henrik Cornelius til publikum.

“Det er bare det, at der skal fem årlige musikoplevelser til. hvis musikken skal gøre os lykkelige. I er her nu og det er én. Kommer i på torsdag, så er i oppe på to – og tager i på Musikskolen på lørdag, så er i på tre”, siger Henrik Cornelius.

“Musikskolens koncerter varer hele dagen, så I kan sagtens gå udenfor og komme ind igen. Så er I allerede oppe på fire”.

Kvinderne vendte tilbage

Efter pausen var det igen Bettina Zielke og Julia Tabakova, der kom på scenen, hvor de spillede sig gennem Frank Martins Ballade for fløjte og klaver.

Kvindegruppen ser frem til en aften med slag- og strikketøj.

Herefter stod der Felix Mendelssohn Bartholdys Strygekvatet Nr. 1. op. 12 i Es-dur i programmet.

Det stykke spillede violinisterne Andrius Gudaitis og Liudmila Lysenko. Jakob Elmedal spillede bratsch og Katarina Skliarevski spillede cello.

Til kalenderen:

Torsdag: Sønderjyllands Symfoniorkester med Slagtøj i centrum på scenen i Alsion.

Lørdag den 3. marts kl. 16 – Koncert i Sønderborg Musikforening og det er i Riddersalen på Sønderborg Slot.

Og den 11. marts er der igen ProMusica i Alsions Koncertsal.

Alle tre steder kan du møde den musikelskende strikkeklub.

“Vi sidder altid og strikker, mens vi nyder musikken”, siger de.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk