Musikken spiller igen i Sønderborg Musikskole

29. maj 2020 Samfund

Nu kan Sønderborg Musikskole åbne, idet Regeringen nu har meddelt, at det er musik- og kulturskolernes tur til igen at genåbne.

Alle koncerter, stævner, musikprojekter og den store 2020- Genforenings-forestilling er blevet aflyst, og det samme gælder alle optagelses- og årsprøver på talentlinjerne.

Når Musikskolen genåbner 2. juni, bliver det dog alene soloundervisningen, som genoptages. Al undervisning på hold, koncerter og andet genoptages først efter sommerferien.

I seneste tre måneder har Musikskolens lærere gennemført fjernundervisning/online-undervisning for at kunne holde kontakten til eleverne og sikre kontinuerlig indlæring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formand for Udvalget for Kultur, Handel, Idræt og Turisme, Stephan Kleinschmidt, glæder sig på vegne af lærere og elever over, at det nu igen er muligt for mange af musikskolens elever over hele kommunen at komme tilbage til musikskolen og få musikundervisning. Der har været arbejdet intensivt de sidste dage på at få gjort musikskolen klar til genåbning”

“Vi har afventet både bekendtgørelser og retningslinjer fra Kulturministeriet og sundhedsmyndighederne, så vi kan sikre, at vi kan åbne musikskole på forsvarlig vis”, siger Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når eleverne på tirsdag igen træder ind ad døren på musikskolen, vil de opleve en musikskole, som ser anderledes ud. Opholdsområderne er spærret af. De skal benytte forskellige indgange, alt efter hvilket lokale de skal have undervisning i.

Undervisningslokalerne er mærket op med tape og inddelt i lærer- og elevområde. Eleverne vil blive bedt om at vaske eller spritte hænder, når de kommer og igen, når de går. Alt sammen for at overholde retningslinjerne om afstand og begrænsning af smitte, og sikre både elever og lærere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Musikskole ser frem til den nye musikskolesæson efter sommerferien, hvor alle kræfter vil blive sat ind på fortsat at tilbyde et stærkt musikskoletilbud i hele kommunen.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Kultur, Gråsten

Se nogle af de steder hvor der fejres Sankt Hans

23. juni 2021 Kultur

Du kan fejre Skt. Hans på Fluepapiret i Sønderborg, hvor Michael Vogensen spiller musik fra klokken 17:30 og klokken til klokken 19:30 er det bandet ‘Gør det noget’, som skal spille. Klokken 19 dukker Ballonklovnen Finn op og laver sjove ballondyr til børn og barnlige sjæle. “Klokken 20 bliver bålet tændt og jeg fortæller ikke, […]

Læs mere...