Debatindlæg: Når man arbejder for Region Syddanmark skal man betale skat

16. februar 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Karsten Fogde, SF, skriver:

Region Syddanmark skal forpligte sig til at arbejde aktivt for at blive skattelyfri.

Borgerne i Region Syddanmark kan forhåbentlig se frem til, at deres skattepenge i fremtiden ikke havner i skattely. Region Syddanmark har nemlig mandag muligheden for, at tilslutte sig Oxfam IBIS’ Charter for Skattelyfri Regioner – og dermed sige ja til at tilvælge virksomheder, der udviser ansvarlig skatteadfærd.

SF har stillet forslag om, at vi også i Region Syddanmark skal tilslutte os charteret, hvor vi forpligter os til gennem vores indkøbs- og investeringspolitik at arbejde for, at skattekroner ikke ender i skattely.

Artiklen fortsætter under annoncen

I lyset af corona-krisen står det klart for de fleste, at kampen mod skattely også er en kamp for fællesskabet.

Vi betaler vores velfærd med skattekroner! Skatteunddragere bidrager ikke til vores fællesskab! Skatteunddragere skal derfor heller ikke have mulighed for at levere hverken varer eller tjenesteydelser til os!

I kolde kontanter indkøber Region Syddanmark varer og tjenesteydelser for i omegnen af 10 milliarder kroner. Det er ikke småpenge og skattely underminerer de offentlige budgetter både i Danmark og andre steder i verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vigtigt, at vi har en aktiv indkøbspolitik, der også arbejder for at hindre unddragelse af skat.

Hvordan sikrer vi at borgerne får mest muligt velfærd for pengene?

Ja, det gør vi blandt andet ved at sikre, at vores leverandører betaler skat!

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...