Debatindlæg: Når man arbejder for Region Syddanmark skal man betale skat

16. februar 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Karsten Fogde, SF, skriver:

Region Syddanmark skal forpligte sig til at arbejde aktivt for at blive skattelyfri.

Borgerne i Region Syddanmark kan forhåbentlig se frem til, at deres skattepenge i fremtiden ikke havner i skattely. Region Syddanmark har nemlig mandag muligheden for, at tilslutte sig Oxfam IBIS’ Charter for Skattelyfri Regioner – og dermed sige ja til at tilvælge virksomheder, der udviser ansvarlig skatteadfærd.

SF har stillet forslag om, at vi også i Region Syddanmark skal tilslutte os charteret, hvor vi forpligter os til gennem vores indkøbs- og investeringspolitik at arbejde for, at skattekroner ikke ender i skattely.

Artiklen fortsætter under annoncen

I lyset af corona-krisen står det klart for de fleste, at kampen mod skattely også er en kamp for fællesskabet.

Vi betaler vores velfærd med skattekroner! Skatteunddragere bidrager ikke til vores fællesskab! Skatteunddragere skal derfor heller ikke have mulighed for at levere hverken varer eller tjenesteydelser til os!

I kolde kontanter indkøber Region Syddanmark varer og tjenesteydelser for i omegnen af 10 milliarder kroner. Det er ikke småpenge og skattely underminerer de offentlige budgetter både i Danmark og andre steder i verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vigtigt, at vi har en aktiv indkøbspolitik, der også arbejder for at hindre unddragelse af skat.

Hvordan sikrer vi at borgerne får mest muligt velfærd for pengene?

Ja, det gør vi blandt andet ved at sikre, at vores leverandører betaler skat!

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...