Næstformanden har sagt farvel til DF og goddag til Nye Borgerlige

26. september 2016 Politik

Dansk Folkeparti i Sønderborg har indtil fornylig haft en næstformand, der hedder Bo Kleis Christensen. Men efter Dansk Folkepartis Landsmøde stod det lysende klart for ham, at hans parti ikke længere er et højre-orienteret parti, men et af dem på midten.

“Jeg er og bliver borgerlig og det ænder sig ikke bare fordi Dansk Folkeparti ser flest muligheder for at få stemmer, når partiet søger mod midten, så jeg har sagt farvel og er meldt ind i Nye Borgerlige i Sønderborg.

Ganske som Karsten Höyer Grau tidligere har sagt til SønderborgNYT, så er det hverken ham eller Bo Kleis Christensen, der har skiftet holdninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er Dansk Folkeparti, der har gjort det”, siger begge nu til SønderborgNYT.

Vil på valglisten

Bo Kleis Christensen, som bor i Hundslev og er project engineer  hos Eegholm, agter at stille op til det kommende kommunalvalg og det samme gør Karsten Höyer Grau.

SønderborgNYT har spurgt de to kommende kandidater, hvilke udvalg, der frister, hvis de altså får de nødvendige stemmer.

“Jeg har det rigtigt fint med Erhvervsudvalget, hvor jeg er i dag”, siger Karsten Höyer Grau, som allerede er en del af Sønderborgs byråd. Gennem sin tid i byrådet har han også set sig varm på en plads i Økonomiudvalget, hvor samtlige sager passerer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bo Kleis Christensen synes, at blandt andet Børne- og Uddannelsesudvalget er spændende.

“Der vil jeg rigtigt gerne være med og prøve at gøre mit til, at der kommer politisk styring på tingene. Der trænger virkeligt til at blive ryddet op”, siger han til SønderborgNYT. Karsten Höyer Grau nævner, at det også kunne være fint med politisk styring i Seniorudvalget, der også er på ønskelisten hos begge kandidater.

Mere styr på pengene

Nye Borgerlige i Sønderborg vil meget gerne have, at Sønderborg Kommune får en anden økonomisk styring.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Efter jeg forlod Dansk Folkeparti, har jeg sat mig ind i kommunens økonomi og den måde man forvalter penge, ville aldrig være gået i en virksomhed. I hvert fald ikke så længe”, siger Karsten Höyer Grau til SønderborgNYT.

Begge mener, der skal gøres noget for at sikre, der også vil være penge i fremtiden – og der er penge at hente ved at energioptimere kommunens bygninger mest muligt.

“Og så se om der er brug for alle de ledere og mellemledere, der bliver ansat. Vigtigt er jo, vi har råd til de varme hænder, der skal levere den service, som kommunen er forpligtet til at levere”, siger de to fra Nye Borgerlige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Altså betyder effektiviseringer i deres optik ikke, at en masse social- og sundhedsassistenter eller medarbejdere i Vej og Park skal have en fyreseddel.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sundeved, Politik

Nu kommer der penge til cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl

27. maj 2022 Sundeved

Som en del af ’Cyklens år 2022’ har forligskredsen bag Infrastrukturaftalen sat 200 millioner kroner af til at støtte nye cykelprojekter i Danmark. Forligskredsen er på baggrund af et oplæg fra Vejdirektoratet blevet enige om at udmønte pengene til en række konkrete projekter og ét af dem er en cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl. ”Det […]

Læs mere...