Næstformanden har sagt farvel til DF og goddag til Nye Borgerlige

26. september 2016 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Dansk Folkeparti i Sønderborg har indtil fornylig haft en næstformand, der hedder Bo Kleis Christensen. Men efter Dansk Folkepartis Landsmøde stod det lysende klart for ham, at hans parti ikke længere er et højre-orienteret parti, men et af dem på midten.

 Bo Kleis Christensen bydes velkommen i Nye Borgerlige af Karsten Höyer Grau.

Bo Kleis Christensen bydes velkommen i Nye Borgerlige af Karsten Höyer Grau.

“Jeg er og bliver borgerlig og det ænder sig ikke bare fordi Dansk Folkeparti ser flest muligheder for at få stemmer, når partiet søger mod midten, så jeg har sagt farvel og er meldt ind i Nye Borgerlige i Sønderborg.

Ganske som Karsten Höyer Grau tidligere har sagt til SønderborgNYT, så er det hverken ham eller Bo Kleis Christensen, der har skiftet holdninger.

“Det er Dansk Folkeparti, der har gjort det”, siger begge nu til SønderborgNYT.

Vil på valglisten

Bo Kleis Christensen, som bor i Hundslev og er project engineer  hos Eegholm, agter at stille op til det kommende kommunalvalg og det samme gør Karsten Höyer Grau.

SønderborgNYT har spurgt de to kommende kandidater, hvilke udvalg, der frister, hvis de altså får de nødvendige stemmer.

“Jeg har det rigtigt fint med Erhvervsudvalget, hvor jeg er i dag”, siger Karsten Höyer Grau, som allerede er en del af Sønderborgs byråd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennem sin tid i byrådet har han også set sig varm på en plads i Økonomiudvalget, hvor samtlige sager passerer.

Bo Kleis Christensen synes, at blandt andet Børne- og Uddannelsesudvalget er spændende.

“Der vil jeg rigtigt gerne være med og prøve at gøre mit til, at der kommer politisk styring på tingene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der trænger virkeligt til at blive ryddet op”, siger han til SønderborgNYT. Karsten Höyer Grau nævner, at det også kunne være fint med politisk styring i Seniorudvalget, der også er på ønskelisten hos begge kandidater.

Mere styr på pengene

Nye Borgerlige i Sønderborg vil meget gerne have, at Sønderborg Kommune får en anden økonomisk styring.

“Efter jeg forlod Dansk Folkeparti, har jeg sat mig ind i kommunens økonomi og den måde man forvalter penge, ville aldrig være gået i en virksomhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

I hvert fald ikke så længe”, siger Karsten Höyer Grau til SønderborgNYT.

Begge mener, der skal gøres noget for at sikre, der også vil være penge i fremtiden – og der er penge at hente ved at energioptimere kommunens bygninger mest muligt.

“Og så se om der er brug for alle de ledere og mellemledere, der bliver ansat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vigtigt er jo, vi har råd til de varme hænder, der skal levere den service, som kommunen er forpligtet til at levere”, siger de to fra Nye Borgerlige.

Altså betyder effektiviseringer i deres optik ikke, at en masse social- og sundhedsassistenter eller medarbejdere i Vej og Park skal have en fyreseddel.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 112, Nordborg

Bilist leverede en positiv narkotest

23. april 2021 112

Natten til fredag – klokken 01:20 standsede en politipatrulje en 23-årig mand, som kørte i bil i Nordborg. “Bilens fører, som er fra Nordborg, blev narkotestet og der var udslag på hash, så han blev anholdt”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet i Sønderborg. Udover det hash, som bilisten, ifølge testen, havde i blodet, så […]

Læs mere...