Nato-øvelse: Britiske, tyske og ungarske styrker i Danmark

2. oktober 2018 REGIONALT

Danmark bliver brugt af flere nationer som transitnation til Sverige forud for årets største NATO-øvelse Trident Juncture 18, der afholdes i Norge med deltagelse af over 35.000 NATO-soldater.

Forsvaret støtter andre NATO-lande i at transportere soldater, materiel og køretøjer gennem Danmark. Eksempelvis med vejvisning, overvågning, indkvartering, bespisning, brændstof og koordination med andre myndigheder i Danmark.

Britiske, tyske og ungarske kolonner bliver transporteret via landevej og motorvej fra den via Fyn og Sjælland til den dansk-svenske grænse, mens franske og hollandske soldater, materiel og køretøjer skal transporteres igennem Danmark via jernbane, skriver Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland til >SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indledningsvist har Storbritannien meldt passage af henholdvis 500 køretøjer og 1000 soldater via motorvejsnettet.

Derudover har Bulgarien og Ungarn meldt passage af enkelte køretøjer og soldater.

Transporterne af NATO enhederne er indledt og strækker sig frem til medio oktober.

Returtransporten forventes at starte omkring den 25. oktober og løber et par uger frem.

Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland støtter transporten igennem regionen med enheder til vejvisning  og overvågning. Desuden styres opgaven lokalt fra distriktets operationscenter i Søgård.

Artiklen fortsætter under annoncen

Distriktet har cirka 20 soldater indsat de dage hvor NATO enhederne passerer igennem Danmark.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Helge Thiesen stopper efter flere end 30 år som havneassistent

3. februar 2023 Erhverv

Fredag bliver en arbejdsdag, som havneassistent Helge Thiesen altid vil huske. Det er nemlig den sidste af rigtig mange dage, hvor han troligt er mødt op ved havnen i Sønderborg. “Jeg begyndte i 1990 og nu vil jeg på efterløn”, siger Helge Thiesen til SønderborgNYT. Havnefoged Anders Husted fortalte torsdag til SønderborgNYT, at han har […]

Læs mere...