Nato-øvelse: Britiske, tyske og ungarske styrker i Danmark

2. oktober 2018 REGIONALT

Danmark bliver brugt af flere nationer som transitnation til Sverige forud for årets største NATO-øvelse Trident Juncture 18, der afholdes i Norge med deltagelse af over 35.000 NATO-soldater.

Forsvaret støtter andre NATO-lande i at transportere soldater, materiel og køretøjer gennem Danmark. Eksempelvis med vejvisning, overvågning, indkvartering, bespisning, brændstof og koordination med andre myndigheder i Danmark.

Britiske, tyske og ungarske kolonner bliver transporteret via landevej og motorvej fra den via Fyn og Sjælland til den dansk-svenske grænse, mens franske og hollandske soldater, materiel og køretøjer skal transporteres igennem Danmark via jernbane, skriver Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland til >SønderborgNYT.

Indledningsvist har Storbritannien meldt passage af henholdvis 500 køretøjer og 1000 soldater via motorvejsnettet.

Derudover har Bulgarien og Ungarn meldt passage af enkelte køretøjer og soldater.

Transporterne af NATO enhederne er indledt og strækker sig frem til medio oktober.

Returtransporten forventes at starte omkring den 25. oktober og løber et par uger frem.

Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland støtter transporten igennem regionen med enheder til vejvisning  og overvågning. Desuden styres opgaven lokalt fra distriktets operationscenter i Søgård.

Artiklen fortsætter under annoncen

Distriktet har cirka 20 soldater indsat de dage hvor NATO enhederne passerer igennem Danmark.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...