Natur Energy Glansager har åbnet for hanerne

24. september 2020 Erhverv

Nature Energy Glansager er et helt nyt biogasanlæg ved Sønderborg. Onsdag blev der åbnet for hanerne, og biogassen sendes nu ud i det sønderjyske gasnet. Det sker efter, at Evida har koblet anlægget til gasnettet, så den grønne gas kan leveres til de lokale gasforbrugere og være med til at gøre Sønderborg-området mere CO2-venlig.

”I Evida arbejder vi for den grønne omstilling, og det glæder mig, at vi i har sat Glansager Biogasanlæg i drift. For når vi tilkobler biogasanlæg som dette til gasnettet, bidrager vi til, at gassen bliver grøn, så private forbrugere og virksomheder i Sønderjylland kan få klimavenlig og vedvarende energi”, siger Søren Hylleberg Sørensen, driftsdirektør i Evida, som peger på, at selskabet forventer, at 1/3 af gassen i nettet er grønt i 2023.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Nature Energy ser man frem til at kunne sende den grønne gas ud på gasnettet og øge den sønderjyske
biogasproduktion til gavn for den grønne omstilling:

”Det er en vigtig grøn milepæl for os, hver gang vi åbner et nyt biogasanlæg, og vi er glade for at biogasproduktionen i Glansager kan bidrage til den grønne omstilling. Med biogas producerer vi grøn energi ud af lokalt organisk affald fra både husholdninger, industri og landbrug. Samtidig skaber vi vigtige lokale arbejdspladser, når den grønne gas skal produceres”,siger adm. direktør i Nature Energy, Ole Hvelplund, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nature Energy Glansager er et af mange biogasanlæg, der leverer grøn gas til de danske forbrugere og virksomheder via gasnettet. Ved udgangen af 2020 forventer Evida at have tilsluttet 50 biogasanlæg til gasnettet rundt om i Danmark, hvoraf det ene nu er placeret ved Sønderborg. Andelen af biogas i det danske gasnet er nu på ca. 18 procent af det samlede gasforbrug.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. oktober 2021 Sport, Sønderborg

Sønderborg Billard Club fylder 40 år

18. oktober 2021 Sport

Den 31. oktober kan medlemmerne i Sønderborg Billard Club fejrer klubbens 40 års fødselsdag og det gør de med en klubturnering og en efterfølgende frokost med en enkelt pilsner og en snaps. “Der bliver spillet billard ved klubbens fire borde i lokalet på AGS hver formiddag mellem 9 og 12. Og er der nogen, som […]

Læs mere...