Natur Energy Glansager har åbnet for hanerne

24. september 2020 Erhverv

Nature Energy Glansager er et helt nyt biogasanlæg ved Sønderborg. Onsdag blev der åbnet for hanerne, og biogassen sendes nu ud i det sønderjyske gasnet. Det sker efter, at Evida har koblet anlægget til gasnettet, så den grønne gas kan leveres til de lokale gasforbrugere og være med til at gøre Sønderborg-området mere CO2-venlig.

”I Evida arbejder vi for den grønne omstilling, og det glæder mig, at vi i har sat Glansager Biogasanlæg i drift.

Artiklen fortsætter under annoncen

For når vi tilkobler biogasanlæg som dette til gasnettet, bidrager vi til, at gassen bliver grøn, så private forbrugere og virksomheder i Sønderjylland kan få klimavenlig og vedvarende energi”, siger Søren Hylleberg Sørensen, driftsdirektør i Evida, som peger på, at selskabet forventer, at 1/3 af gassen i nettet er grønt i 2023.

Hos Nature Energy ser man frem til at kunne sende den grønne gas ud på gasnettet og øge den sønderjyske
biogasproduktion til gavn for den grønne omstilling:

”Det er en vigtig grøn milepæl for os, hver gang vi åbner et nyt biogasanlæg, og vi er glade for at biogasproduktionen i Glansager kan bidrage til den grønne omstilling. Med biogas producerer vi grøn energi ud af lokalt organisk affald fra både husholdninger, industri og landbrug. Samtidig skaber vi vigtige lokale arbejdspladser, når den grønne gas skal produceres”,siger adm. direktør i Nature Energy, Ole Hvelplund, i en pressemeddelelse.

Nature Energy Glansager er et af mange biogasanlæg, der leverer grøn gas til de danske forbrugere og virksomheder via gasnettet. Ved udgangen af 2020 forventer Evida at have tilsluttet 50 biogasanlæg til gasnettet rundt om i Danmark, hvoraf det ene nu er placeret ved Sønderborg. Andelen af biogas i det danske gasnet er nu på ca. 18 procent af det samlede gasforbrug.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk